Dette bodykit gør din slidte håndværkervogn til den fedeste bil i byen

Går du og er lidt træt af din udtjente Citroën Jumper, kan du give den nyt liv med et italiensk bodykit af mere nostalgisk karakter.

4. april 2017 af Mathias Brandt

For 70 år siden blev den ikoniske Citroën HY præsenteret. Siden har den tjent som en arbejdshest eller camper over det meste af Europa. Det var i sin tid den italienske bildesigner Flaminio Bertino, som tegnede bilen, og det har nu fået designduoen, David Obendorfer og Fabrizio Caselani, til at genfortolke den under navnet Type H 70th Anniversary. 

De har været ganske snedige. I stedet for at gå ud og producere en helt ny bil, arbejder de ud fra en eksisterende bil. Helt præcist har de taget Citroën’s nuværende arbejdshest, Jumper, og udviklet et bodykit i glasfiber, som kan monteres på bilen og derved få den ligne noget som forlod Citroën's fabrik for 70 år siden. Det har ikke været designernes intention at kopiere modellen, men blot at hylde det 70 år gamle design.  

Begrænset antal

Sidder du allerede nu og tænker på at købe et kit til din afdankede Citroën Jumper, skal du nok være ret hurtig. Produktionen er begrænset til 70 styk. Prisen kender vi desværre ikke, men vi regner ikke med at denne retromontering bliver billig.

Med donerbilen på plads, er det næsten kun fantasien, der sætter grænserne. I deres præsentationsvideo reklamerer de med alt lige fra en madvogn, minibus og en camperudgave. De viser sågar billeder af en offroad-version med store terrændæk og ekstralygter, som kan få nat til at ligne dag.  

Da bilen blev præsenteret for 70 år siden havde den omkring 60 hestekræfter, men nu kan du få en retroligende Citröen med helt op til 160 hestekræfter fra en turbodiesel. Den billigste Citröen Jumper du kan købe i Danmark koster knap 150.000 kroner - vel og mærke ekslusive moms, så den kun må bruges til erhvervskørsel. 

Er du håndværker og får monteret bodykittet, tør vi næsten godt garantere, at du bliver den eneste på byggepladsen med sådan en bil – om du får respekt tør vi desværre ikke love.  

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...