Citroën Cxperience Concept

Citroën viser ny konceptbil i luksusklassen

Med Citroëns nye Cxperience Concept viser de vejen for fremtiden. Med plug-in hybrid-teknologi og komfort i særklasse glæder vi os til fremtiden

31. august 2016 af Mathias Brandt

Citroen viser nu deres nyeste koncept, Cxperience Concept. Vi har fået de første billeder, inden den bliver vist for offentligheden i begyndelsen af oktober.

Bilen er 4,85 meter lang og er et bud på Citroens fremtidige luksusbil. Udgangspunktet for bilen er den hastige forandring i kundernes forventninger indenfor både design, konstruktion og teknologi. 

Citroën Cxperience Concept interior

Formgivningen i kabinen er præget af enkle og rene linjer, og det et-egede rat er en klassisk reference til Citroëns historie. 

Den store 19” touch-skærm i 16/3 format er hovedelementet i bilens instrumentering. Den fungerer som kommandocentral og gør det muligt at friholde instrumentbordet for en lang række kontakter. Via skærmen styres bl.a. klimaanlæg, assistentsystemer, navigation samt lyd- og billede. 

Konceptbilen er udstyret med støddæmpere med hydraulisk stop. Det er en ny Citroën-teknologi, som netop er præsenteret. Den skal forbedrer støddæmpningen uanset underlaget og sikre et højt komfortniveau. 

Citroën Cxperience Concept

Konceptbilen er en plug-in hybrid. Benzinmotoren har en effekt på op til 200 hk, og elmotoren op til 80 kW, hvilket bringer den samlede effekt op på 300 hk.

Citroen har ikke løftet sløret for de fremtidige planer med bilen, men det er vel som så mange andre konceptbiler en måde at lure stemningen på, inden de beslutter sig for en endelig produktionsklar bil. 

Se videoen af den nye Citroën Cxperience Concept her: 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...