Det nye logo sidder blandt andet på konceptbilen OLI (all-ë)

© Citroën

Citroën har fået nyt logo

Nyt logo Citroën går nostalgisk tilværks, men viser også fremtiden for mærket med ny brandidentitet.

30. september 2022 af Gustav Reeh Persson

Nyt logo der blev vist i 2019

Citroën har præsenteret et nyt nye logo, der genfortolker det allerførste logo Citroën fik i 1919, med ovalen rundt om de klassiske chevrons. De chevrons eller vinklede metaller har været et gennemgående tema på samtlige logoer af Citroën. Fremover vil logoet være mere fremskudt på modellerne som vist nedenunder.

Logoet bliver præsenteret med den nye konceptbil Citroën Oli (all-ë), der kan opleves pål Paris Motorshow, der foregår fra 17-23 oktober.

nyt logo slogan fra Citroën

"Nothing moves us like Citroën" er det nye slogan, og her vises også hvordan logoet bliver mere fremskudt i forhold til resten af bilen.

Logoet er stærkt på vej

Det nye logo vil gradvist pryde fremtidige Citroën produktions- og konceptbiler fra midten af 2023. Logoet vidner om at Citroën får et helt nyt designsprog, hvor logoet vil være mere prominent. Så fronten på kommende modeller vil også være skille sig ud fra de nuværende modeller

Som om nostalgien med et nyt logo inspireret af et over 100 år gammel logo ikke var nok, bliver Citroëns farvepalette også opdateret. Monte Carlo-blå får et comeback, der tidligere er blevet brugt på de ikoniske modeller 2CV og DS. Farven vil man fremover kunne opleve på alle nye modeller fra Citroën

alle logoer fra Citroën

Her kan man se Citroën logoets historie, hvor cirklen om chevrons var der helt frem til 1985. Nu er den tilbage, som den var i 1919.

Ikke kun logo er nyt

Logoet bliver præsenteret med en opdateret brandidentitet, der lægger vægt på elektrisk mobilitet. Kerneværdierne hos Citroën er også opdateret til: Vovemod, økonomisk tilgængelighed og velvære for kunderne. 

Kerneværdierne står sammen med det nye slogan, hvor Citroën lover, at "Nothing moves Us like a Citroën". Det hele skal være med til at gøre Citroëns elektrificering mere spiselig, så man ved det stadig er en Citroën man sidder i, når det er en helt ny elbil.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...