Citroën er klar med Nissan Qashqai-konkurrent

Nu er Citroën også klar med sit bud på en familievenlig SUV, som skal tage kampen op på det voksende SUV-marked.

20. april 2017 af Mathias Brandt

Citroën har altid haft et udfordrende designsprog, og med den nye C5 Aircross er der intet, der tyder på, at de har tænkt sig at ændre på det. Som stort set alle andre mærker på det europæiske marked har Citroën også udpræget fokus på SUV-segmentet, og det er her den nye C5 Aircross skal være spydspids.

Bilen er bygget på samme EMP2-platform som Peugeot 3008, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, da de to mærker har et meget tæt udviklingssamarbejde.  

C5 Aircross kommer som plug-in hybrid med firehjulstræk. Det vil bestå af en 200 hk benzinmotor og to elmotorer, hhv. foran og bagtil, og vil samlet give en effekt på 300 hk. Det er kræfter nok til at gøre det til den mest kraftfulde gadebil fra Citroën nogensinde.

Hvilke motorer den ellers vil blive udstyret med på det europæiske marked, ved vi desværre ikke endnu. Det kunne være meget nærliggende at tro, at motorprogrammet i høj grad kommer til at ligne det fra Peugeot 3008, som har et bredt program af både diesel- og benzinmotorer. 

Designet af den nye C5 Aircross læner sig i høj grad op af den karakteristiske C4 Cactus, og formidler Citroëns designidentitet med præsentation af logoet og den delte LED-lygte. De store hjul, den lange akselafstand samt de korte udhæng afslutter SUV-looket.

Kina er det første land, som den nye C5 Aircross bliver lanceret i, og det kommer allerede til at ske i slutningen af 2017. Vi må vente helt til udgangen af 2018, før der kommer en europæisk version.  

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...