Citroën C4 Cactus Hatchback 2018 hvid front forfra

Citroën C4 Cactus skifter stil

Første test: Citroën C4 Cactus skifter retning i forbindelse med et facelift – men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

24. februar 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?


Hvor stammer Citroën fra? Jep, vi kører de første km i den nye franske hatchback på veje i Frankrig. Nærmere bestemt omkring byen Marseille.

Hvad er nyt?

Faktisk er der ”kun” tale om et facelift af Citroën C4 Cactus, der blev Årets Bil i Danmark tilbage i 2015. Men selv om der f.eks. ikke er et hav af nye motorer at kaste sig over, er der alligevel meget nyt under solen i Cactus-land. Den spøjse franske hatchback bliver på flere områder mere mainstream – bl.a. i sit design hvor de Airbumps der gjorde forgængeren letgenkendelig, er skrumpet gevaldigt. Rollen som Citroën's ”sjove fætter” ligger nu meget hos C3 Aircross-modellen. C4 Cactus skal forsøge at dække over, at den almindelige C4 ikke står til at blive udskiftet lige foreløbigt. Samtidig trækkes Cactus i en komfortabel retning med bl.a. nye komfortsæder og introduktionen af et hydraulisk affjedringssystem, der dog ikke er magen til tidligere tiders løsninger.

Citroën C4 Cactus bagende bag hvid 2018 hatchback

Citroën C4 Cactus kommer til Danmark d.  27. marts.

Hvem er konkurrenterne?

Cactus er ikke længere en skæv crossover – den er mere en hatchback, der dog ikke er helt så allround-orienteret som flere af konkurrenterne. Men kampen skal bl.a. stå mod Opel Astra, Fiat Tipo og Seat Leon.

Hvordan kører den?

Den nye Citroën C4 Cactus er meget komfortabel – både i kabinen og fra undervognen. Den føles ikke som en videreudvikling af hverken den tidligere Cactus eller som et familiemedlem til C3 Aircross. Motorprogrammet omfatter bl.a. den fine 3-cylindrede benzinturbomotor med 130 hk, der kendes fra andre PSA-modeller, men er en nyhed i Cactus. Der er også muligheden for en 6-trins automatgearkasse med momentomformer på udvalgte motorer.

Læs mere om, hvordan den nye Citroën C4 Cactus kører i et kommende nummer af Bil Magasinet

Citroën C4 Cactus kabine interiør komfort 2018

Citroën C4 Cactus har specielle og nyudviklede komfortsæder.

Hvornår lanceres den?

Citroën C4 Cactus lanceres d. 27. marts hos de danske forhandlere, og indtil videre er der intet officielt om priserne. Vi gætter på en frapris omkring 165.000 kr. for den billigste variant med 82 hk.

Citroën C4 Cactus hatchback hvid profil 2018

Som noget nyt fås den 3-cylindrede 1,2-liters turbobenzinmotor med 130 hk i Citroën C4 Cactus.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...