citroen c5x plugin hybrid og benzin
C5 X© Citroën

Citroën C5 X: Stor familiebil med personlighedsspaltning

Citroën's nye topmodel er hverken fugl eller fisk, men ser til gengæld ud til at blive en stor, komfortabel familiebil med plugin-teknologi.

13. april 2021 af Patrick Boje Jensen

Citroën C5 X er noget for sig selv

Citroën har ikke tænkt sig at gøre det nemt for os, der godt vil klassificere og sammenligne biler. Deres mellemklassebil C4 ligner en crossover med ekstra frihøjde, men i virkeligheden sidder du lavt som i en almindelig hatchback.

Nu har de præsenteret en helt ny bil, og den gør det bestemt ikke nemmere. Den har store hjul og plastikskærme som en SUV, men Citroën siger selv, at indretningen er som en traditionel stationcar. Og taglinjen dykker som en coupé eller en shooting brake. Så held og lykke med at sætte C5 X i en kasse.

citroen c5x plugin hybrid og benzin
© Citroën

Citroën er ikke så stor, som den ser ud

Komforten er i højsædet i Citroën C5 X, og Citroën siger selv, at undervognen og sæderne skal give en følelse af at “sidde på et flyvende tæppe.”

Selv om Citroën C5 X forsøger at ligne en høj bil, er dimensionerne i virkeligheden meget tæt på en BMW 5-serie Touring. Bagagerumspladsen er dog noget bedre, og C5 X kan rumme 545 liter i bagagerummet med bagsæderne oppe og 1.640 liter med sæderne lagt ned.

citroen c5x plugin hybrid og benzin
© Citroën

Ingen dieselmotor i Citroën C5 X

Det fulde motorprogram kender vi endnu ikke, men Citroën har allerede afsløret, at C5 X fra starten kan fås som plugin-hybrid med en systemydelse på 255 hk og en rækkevidde på op til 50 km på el.

C5 X vil ikke kunne fås med en dieselmotor. Citroën’s designchef Pierre Leclerc har fortalt topgear.com, at det skyldes den faldende efterspørgsel.

CX5 vil også kunne fås med benzinmotorer uden hybridteknologi. Vi ved endnu ikke hvilke, men det er nok ikke dumt at skæve til Peugeot 508, hvor der er god grund til at tro, at Puretech-motorerne med både 130 hk og 180 hk vil være at finde i Citroën C5 X.

Bilen får desuden et nyt infotainment-system med en 12” touch-skærm og et større headup-display.

Citroën forventer at lancere C5 X i Danmark i slutningen af 2021.

I Bil Magasinet tester vi biler som Citroën C5 X og stort set alle andre biler på markedet. Lige nu kan du prøve at få bladet i din postkasse - og det er billigere end du tror! Tjek tilbuddet her!

citroen c5x plugin hybrid og benzin
© Citroën

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...