Citroën C3 Aircross 2021

Citroën C3 Aircross: Når komfort betyder mere end sport

Citroën C3 Aircross er en oplagt konkurrent til den nye VW T-Cross. Det er den du skal vælge, hvis du gerne vil have en komfortabel og rummelig familiebil

29. oktober 2018 af Bil Magasinet

Obs! Priserne er opdateret den 26. januar 2021

Den nye C3 Aircross er en franskmand med friske designløsninger og en klassisk duvende Citroën-affjedring. Den har en frihøjde på 17,5 cm og skærmkanter i kraftig plastik, og der fås beskyttelsesskjolde for og bag, tagrælinger og tofarvet lakering. Priserne starter fra 189.990 kr., og for det får du en 10 hestes benzin i laveste udstyrsniveau ‘Feel’. 

Det er bare en høj 5-dørs hatchback, og der fås ikke firehjulstræk, men pyt med det: Det efterspørger Citroën’s kunder alligevel ikke.

Læs her om den lavere normale Citroën C3.

Komfort fremfor sport

Som den almindelige C3 bevæger bilen sig godmodigt og blødt på landevejen, og vi kan egentligt godt lide, at man har valgt en klassisk fransk justering af affjedringen – vil du have en sporty bil, så skal du overveje nogle af konkurrenterne. 

C3 Aircross krænger i sving og er udfordret i sidevind på motorvejen, hvor man hele tiden må korrigere på rattet for at holde kursen. Nuvel, men Citroën C3 Aircross vinder på prisen. Du får en flot udstyret bil for omkring 200.000 kr., hvilket er billigere en nogle af konkurrenterne.

Bagsædepladsen er fin. Siddepositionen er høj og opret, og her er rigelig lofthøjde og god plads til knæene. Her er ikke plads til tre autostole ved siden af hinanden, men som familiebil til to voksne og to voksne ligner det en god løsning. 

Citroën C3 Aircross 2021

Motorudvalg i C3 Aircross

Der findes to forskellige motorkonfigurationer til C3 Aircross. Den fås med en 1,2-liters benzinmotor med enten 82 hk eller 110 hk. Vælger du en 110 hestes er det også muligt at kombinere den med automatgear. 

Skal det være diesel, få den med 100 hk eller 120 hk, som i udgangspunktet er koblet til en 5-trins manuel gearkasse, der sammenlignet med konkurrenterne, kan virke slasket. 

Spørgsmålet er, om du skal tage C3 Aircross med diesel- eller benzinmotor? Det skal afgøres af dit kørselsbehov og intet andet. Diesel vil fortsat være efterspurgt på brugtmarkedet de næste mange år, så tag den, hvis du vil.

Læs her om at C3 Aircross er kåret til det bedste køb i 2018

Citroën C3 Aircross 2021

Priser

Lige nu kører Citroën en kampagne, hvor den billigste C3 Aircross starter fra 169.990 kr. For det får du en 110-hestes benzinmotor med manuelt gear. Den har laveste udstyrsniveau, Streetline. 

Det inkluderer basale ting som aircondition, 8" touchskærm med Apple Carplay, automatisk kørelys og fartpilot, men må undvære ting som elruder. 

Normalprisen for en C3 Aircross hedder 189.990 kr. Det inkluderer samme 110 hestes benzinmotor, men du får mere udstyr, såsom elrude, seks højtalere i stedet for fire og LED-kørelys. Hvis du gerne vil have C3 Aircross med automatgear, skal du betale 15.000 kr mere.

Derfor skal du vælge en C3 Aircross

Tag Citroën C3 Aircross, hvis du gerne vil have en rummelig og komfortabel affjedret bil, som hører til en af billigste i klassen.  

Citroën C3 Aircross 2021

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...