Citroën C5 2,0 hdi 2011
Foto Jacob Dalby

Brugttest: Citroën C5 2,0 hdi 2011

Første generation af Citroën C5 var så fyldt med fejl, at den krævede hjemmebesøg fra din mekaniker. Vi afprøver anden generation for at se, om den er blevet bedre.

1. januar 2016 af Jacob Dalby

I denne måneds brugttest ser vi nærmere på, om Citroën har oppet sig i forhold til kvalitet og pålidelighed med anden generation af den franske C5, som er en ægte motorvejsflyder. Første generation af C5 var ikke ligefrem den mest pålidelige bil i verden, så netop dét var en detalje, som Citroën lagde stor vægt på ved præsentationen af den anden generation af C5 i 2008.

Udvendigt fremstår designet stadig trendy selv med et par år på bagen. Linjerne er unikke og charmerende på den franske måde, hvilket er med til at få modellen til at skille sig ud fra de mere konservative konkurrenter fra Tyskland. Det ændrer sig desværre en smule, så snart du sætter dig til rette i kabinen. Her bliver detaljer nemlig svære at overskue.

Hele kabinen i Citroën C5 fremstår en anelse umoderne og slidt

Centerkonsollen er plastret til med så mange små knapper, at det med et hurtigt blik hen over instrumenterne kan være svært at finde den funktion, du søger. Når du lærer bilen at kende, kommer du selvfølgelig til at kunne huske, hvor tingene sidder, men det er ikke et intuitivt interiør. Hele kabinen fremstår samtidig en anelse umoderne og slidt. Især området omkring førerpladsen i testbilen opleves som værende godt brugt. Det kan hænge sammen med, at Citroën C5 i mange tilfælde har været leaset, og dermed har den ikke altid haft en kærlig ejer.

En af grundene til, at modellen har været populær blandt gruppen af kørende sælgere, er komforten, der er i en klasse for sig. Finder du et eksemplar med Citroën’s hydrauliske undervogn, føles det som at blive isoleret fra asfalten og flyde på en pude af luft. Det giver stor komfort men fjerner samtidig det meste feedback fra styretøjet og gør, at bilen føles doven og meget lidt involverende i rattet.

Læs den fulde artike af Citroën C5 2,0 hdi 2011 nedenfor

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...