Citroën C4 1,4 hdi prestige 2005
Foto Søren Juul

Brugttest: Citroën C4 1,4 hdi prestige 2005

Bøvl med elektronikken, brandfarlig og svag undervogn? Citroën C4 er bedre skruet sammen end søstermodel Peugeot 307, men fejlfri er den ikke

1. januar 2016 af Søren Juul

Trods et halvblakket renommé er Peugeot 307 en af danskernes yndlingsbiler. Dens smukke søster Citroën C4, ser man færre af, og det kan undre, for bilen har masser at byde på med et højt sikkerhedsniveau og et anderledes design.

Så hvad skal man kigge efter?
Med 12 års garanti mod gennemtæring, forskærme i praktisk plast, beskyttende inderskærme i alle hjulkasser og en kølerhjelm i aluminium virker det som om, at franskmændene har gjort sig umage for at skabe et rustresistent automobil. Desværre stoppede bestræbelserne, da man nåede til rustbeskyttelse.

Dørlisterne på Citroën C4'erens bagdøre kan gnave på c-stolpen

Testbilens vognbund er helt bar og overfladerust lurer hist og her i diverse samlinger, da Applus-teknikeren inspicerer bilen på liften. Et supplerende rustbeskyttelse inklusiv hulrum stopper den kedelige udvikling. Citroën anbefaler ikke officielt sådan et tiltag, men direkte adspurgt anbefaler Citroën-Huset i København en Dinitrol-behandling inklusiv hulrumsbeskyttelse. Det påvirker ikke rustgarantien, så tøv ikke med at få det gjort.

Dørlisterne på bagdørene kan gnave på c-stolpen, så tjek for lakskader og dup evt. med en lakstift. Lakskader kan også forekomme under alu-motorhjelmen, men da den ikke ruster, betyder det mindre.

Læs den fulde artikel af Citroën C4 1,4 hdi prestige nedenfor

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...