Galleri: SV 9 Competizione.
Galleri: SV 9 Competizione.© bilmagasinet.dk

US-power med italiensk stil

SV 9 Competizione kombinerer flere biler i en

10. august 2009 af Mikkel Thomsager

Historisk se kan man tale om en tradition for, at kombinere amerikansk V8-teknik med i italiensk design. Resultatet er biler som ISO Grifo, De Tomaso Pantera, Cadillac Atlaté og flere andre. Senest har Bertone vist en Bertone Mantide, som bygger på Corvette-teknik.

Ny gør det amerikanske firma SV Motor Company samme forsøg, med en bil de kalder SV 9 Competizione.

Til forskel fra Bertone Mantide, genkendes delelementer fra den originale Corvette i SV 9 Competizione. Front og hæk har dog fået den helt store tur, med et design, der bedst beskrives som Ferrari 612 Scalietti foran og Alfa Romeo 8C bag. Måske ikke en indlysende kombanation. Døm selv om resultatet er lykkes.

Alle de nye karrosseridele er dog lavet i kulfiber, hvorfor det er lykkes SV Motor Company at reducere vægten på bilen med godt 60 kg, samtidig med at vægtfordelingen for/bag er optimeret til præcis 50/50. SV 9 Competizionen har også fået større bremser og bredere dæk, hvilket yderligere skulle reducere bremselængden.

Præstationsmæssigt kan potentielle kunder frit vælge i Corvette-programmet, og den færdige bil kan servicere af Corvette-forhandlere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...