GM Design Corvette C9 2025
© GM Design

Se skitsen: Har GM taget hul på Corvette C9?

GM's designafdeling har delt en skitse, der får alle menneskelige sensorer til at dirre af opmærksomhed: C9 Corvette kan være på trapperne

23. december 2020 af Frederik Hauschildt

GM's designstudie

GM's designstudie har en Instagram-profil, og er man glad for moderne bildesign, så er profilen fyldt med ting, man kan kigge på. Men udover de flotte tegninger, så giver profilen også et indblik i, hvordan GM designer næste generations biler. En gang imellem får vi endda et blik ud i fremtiden.

Måske er det tilfældet med den nye tegning, som GM har sendt ud på profilen. Her er det der ligner en centermotoriseret sportsvogn, tegnet bagfra. 

Bilen deler nogle designelementer fra den nuværende C8, men der er også meget, der ikke kan genkendes. Derfor fristes vi til at tro, at det måske er et bud på en C9!

GM Design Corvette C9 2025
© GM Design

Andre indsugninger i Corvette

Der er selvfølgelig en mulighed for, at skitsen bare er sent offentliggjort tegninger fra designfasen på den nuværende C8. Men skitsen adskiller sig fra C8'eren på nogle måder, der får os til at gætte:

Selvom indsugningshullerne deler den samme overordnede form mellem de to modeller, så er de hver deres størrelse. På skitsen ser vi en lang udtoning af linjen langs bunden af åbningen i siden, mens vi på C8 ser den samme udtoning, men langs toppen i stedet for bunden.

GM Design Corvette C9 2025
© GM Design

Bagparti på Corvette

Bilens bagende er der, hvor vi ser størst ændring fra den nuværende Corvette. Her er lygterne tyndere, og lysene sidder mere på skrå, i takt med at bagenden er mindre flad, end den er på C8. Nederst på tegningen er der også en diffuser, der ikke fremgår på Corvette C8.

Til sidst er der også vingen. På C8 består vingen simpelt: En rampe til luften, der sidder allerbagerst på bilen, over baglygterne. På koncepttegningen er der udformet en konkret vinge: Mellem baglygterne er bilen hul, og luft kan passere igennem, og under vingen.

GMC Design hummer ev
Hummer

Hummer kan ifølge GM være på vej til at få et comeback som elbils-mærke.

© GMC

Elektrificering?!

Et sidste kig på hjulene og skærmkanternes udformning, og man får de grummeste tanker. Kan Corvettens næste udgave blive heltigennem elektrisk? 

GM har i de seneste år forsøgt at gennemføre en elektrificering, og på nogle modeller, kan vi allerede se resultatet: GMC Hummer EV er på vej, og det samme kan siges om en hybridvariant af Corvette C8.

Nu, hvor GM allerede har stukket kniven i hjertet på Corvette-elskere, så kan de vel lige så godt dreje den lidt rundt? Alligevel ville vi være kede af at miste motorlyden.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...