Chevrolet Cruze 2,0 VCDi LS
Chevrolet Cruze 2,0 VCDi LS© bilmagasinet.dk

Så ramte Chevrolet plet

Uge 48/09 bil: Chevrolet Cruze 2,0 VCDi LS HOT

26. november 2009 af Mikkel Thomsager

Cruze er et kæmpe skridt for Chevrolet, og en rigtig vellykket bil. Den er veldesignet, rummelig og lækker. Den kan kun fås som sedan, det må du leve med, men det værste er, at alle benzin-motorer er for svage til bilen, som virker træg og vrangvillig selv med 141 hk.

Løsningen har hidtil været den udmærkede dieselmotor på 2,0 liter. Med en effekt på 150 hk ender prisen på 250.000 kr., hvilket placerer den blandt rigtig mange konkurrenter.

Men nu er den her - den Cruze du skal vælge, hvis du leder efter en velkørende sedan i mellemklassen. Den nye Cruze 2,0 VCDi (diesel) med 125 hk. til 224.995 kr.

Den nye lille dieselmotor er stadig tilstrækkelig. Den trækker godt og giver det overskud, som man savner i benzin-varianterne. Dieselmotoren lider en smule af turbotøven, men oplevelsen skyldes også, at motoren trækker helt rent ned under 700 omdrejninger, hvor andre dieselbiler vibrerer og sejtrækker.

LS-udstyret er det laveste niveau, men her er stadig 16"-aluhjul, klimaanlæg, sædevarme, fire elsideruder, ratbetjent radio osv. Det eneste, man mangler, er en fartpilot.

Cruze har netop fået fem stjerner i crashtest hos EuroNCAP.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...