Chevrolet Orlando
© bilmagasinet.dk

Premiere: Chevrolet Orlando

MPV-udgave af Chevrolet Cruze skal stjæle kunder fra de etablerede europæiske mærker

25. august 2010 af Steen Bachmann


En af hovedattraktionerne på Chevrolets stand på Mondial de l'Automobile i Paris sidst i september bliver premieren på den 7-sæders Orlando. Vi så første gang en konceptbil for MPV'en i Paris i 2008, og nu er produktionsudgaven klar. Designstilen genkender vi fra mikrobilen Spark, der har fået stor succes herhjemme.

MPV'en har stor betydning for Chevrolets satsning på det europæiske marked, hvor mærket har vundet markedsandele de seneste år. Den er første af ialt syv nye modeller, der skal lanceres i Europa og i Danmark over de næste 15 måneder.

Målet med bilen er "function with an attitude" - altså at bygge en praktisk bil med personlighed. I kabinen er her en nyudviklet, dæmpet blålig belysning, der skal give et varmt indtryk for fører og passagerer, og cd/radio med MP3/iPod/USB-stik er standard. Standard er blandt andet også 6 airbags, aircon og elklapspejle m/varme.

Her er tre sæderækker. 2. og 3. række er let hævet for at give passagererne bedre udsyn fremad og til siden, og alle sæder i de to bageste rækker kan klappes ned i bunden eller helt fjernes. Her er talrige aflæggerum ved alle sæder, i bagagerummet og i taget.

Orlando er bygget på samme GM platform som den nye Opel Zafira og sedanen Chevrolet Cruze. Orlando kommer med tre motorere: 1,8-liters benzinmotor med 141 hk, og 2-0 liters dieselmotor med hhv. 131 hk og 163 hk. Udover valget mellem tre forskellige udstyrsvarianter leveres alle biler med ESC, 6 airbags og aircondition som standard. 

Produktionen påbegyndes i oktober, og Orlando kommer på gaden i Danmark i foråret 2011.

Chevrolet Orlando
© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...