© bilmagasinet.dk

Premiere: Chevrolet Aveo

Ny generation af minibilen præsenteres i Paris

8. september 2010 af Steen Bachmann


Chevrolet Aveo har verdenspremiere på Paris Motorshow 2010. Det er første gang den produktionsklare Aveo vises for offentligheden, og det sker sammen med den nye Orlando og Cruze hatchback.

Aveo RS konceptbilen blev vist i Detroit og på Genève Motorshow i starten af 2010. Den produktionsklare Aveo har samme designsnit som den nye mikrobil Chevrolet Spark med markant frontprofil, brede skærme og de bagerste dørhåndtag skjult i c-stolpen.

Aveo introduceres midt i 2011 som 5-dørs hatchback og sedan (den 3-dørs udgår). Den er baseret på samme platform som den kommende nye Opel Corsa og er udviklet til europæiske køberes smag. Endelige specifikationer bliver skræddersyet til hvert enkelt europæisk marked.

Længere og bredere end den nuværende model
I kabinen noterer vi blandt andet analog omdrejningstæller i kombination med et digitalt speedometer. Midterkonsollen har blå baggrundsbelysning, mens den forreste del af kabinen har instrumentpanel, der er centreret om føreren og fås i forskellige farver, og som bevæger sig fra instrumentbrættet og ned i de forreste døre. Lydanlægget har USB/AUX-stik og Bluetooth-funktioner.

Karrosseriet er konstrueret af en ny BFI-struktur (bodyframe integral system), hvor den øverste konstruktion og ramme er designet som én enkelt enhed, hvilket skal give en øget fasthed og stabilitet.

Motorprogrammet omfatter blandt andet en ny 1,3-liters commonrail dieselmotor med 75 eller 95 hk og aut. start/stop. Benziner er en 1,2 med 70 eller 86 hk, De manuelle gearkasser er 5- eller 6-trins afhængigt af motorvalg.

Den nuværende Aveo fortsætter i det danske modelprogram indtil afløseren lanceres midt i 2011.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...