Marcs bil efter at have været under en 20 tons lastbiltrailer med sukker© General Motors

Overlever mirakuløst og får ny bil foræret

30-årig mand skred ud på grund af sort is og kolliderede med lastbil... men kunne gå derfra

24. januar 2011 af Steen Bachmann

30-årige Marc Keinath fra Millington, Michigan, overlevede ved et mirakel en kollision med en lastvogn i sidste uge. Chevrolet var så imponerede, at de i fredags erstattede hans bil med en ny 2011-model.

"Det er en utrolig historie om overlevelse, som viser, at man aldrig ved, hvad der kan ske i trafikken, " siger Rick Scheidt, executive director fra Chevrolet. "Når du ser på Marcs Malibu ville man aldrig tro, at nogen kunne gå fra den i live".

Marc kom på Interstate 75 i Michigan ud for såkaldt sort is - en milimetertynd, usynlig hinde af spejlglat is - og snurrede rundt. Han nåede ifølge ham selv lige at få kontrol over bilen igen, før en 20 tons lastbiltrailer fyldt med sukker smadrede ind i bagenden af hans bil, for så at lægge sig oven på bilen.

Mens tagets struktur langsomt gav efter for den enorme vægt, lagde Marc førersædet så langt ned, han kunne, og ringede 911. Redningsfolkene fik døren op, og han kunne kravle ud og gå derfra uskadt.

Da taget langsomt kom nærmere og nærmere, lagde Marc sædet så langt ned, han kunne

© General Motors

"Det har været noget af en uge for mig. Jeg takker Gud, brandfolkene og dem, der var hurtige til at hjælpe på stedet for, at have fået en ny chance i livet. Og jeg takker Chevy for at have bygget et tag, der kan holde til vægten fra en lastbil!," siger Marc Keinath til General Motors på Flint Engine Operations-fabrikken i Detroit.

Marc fik fredag overrakt nøglerne til en 2011 Malibu, der har fået udmærkelsen "Top Safety Pick” af Insurance Institute for Highway Safety for 2010- og 2011-årgangene. Bilen leveres med to års udvidet vejhjælp med Automatic Crash Response. Hvis bilen er involveret i en kollision, ringer den selv op til vagtcentralen hos tjenesten OnStar, hvor vagthavende så ringer tilbage til bilens ejer for at høre, om denne har brug for hjælp.

Hvis der ikke er nogen i bilen, der svarer, vil man via GPS-systemet kunne sende et nødopkald direkte til den lokale redningstjeneste, som vil få den nøjagtige position for uheldet med det samme.

Fredag fik han overrakt nøgler en til ny 2011 Chevrolet Malibu på Flint-fabrikken i Michigan

© General Motors

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...