© bilmagasinet.dk

Le Mans: Magnussen senior er klar

"Vi er tættere på toppen end forventet," siger Jan Magnussen efter weekendens officielle Le Mans-test

11. juni 2013 af Bil Magasinet

Le Mans, Frankrig, 10. juni 2013 — Det var en fortrøstningsfuld Jan Magnussen, som søndag aften kunne vende næsen hjemad fra Le Mans og en weekend, hvor alle 56 deltagende biler i årets 24-timers-løb har været på banen for at vise deres formåen.

Corvette Racings ene bil, #73 med Jan Magnussen, Antonio Garcia (Spanien) og Jordan Taylor (USA) som besætning, kørte femtehurtigste tid i GTE Pro-klassen under den officielle Test Day søndag eftermiddag.

"En femteplads er lidt lavere, end vi havde håbet," siger Jan Magnussen, som satte teamets hurtigste tid med en omgangstid på 3:59,491 minutter på den 13,8 kilometer lange racerbane.

"Omvendt er der ikke engang et sekund op til feltets hurtigste bil, og det er et langt mindre gap, end vi havde forventet. Så vi ligger tæt i toppen, og det er godt,"

Det var de to Aston Martin Vantage V8 fra Aston Martin Racing, som gjorde rent bord med GTE Pro-klassens bedste omgangstider (3:58,806 og 3:59,148), skarpt forfulgt af to styk Porsche 911 RSR (3:59,410 og 3:59,420) fra Porsche AG Team Manthey.

Således ser Jan Magnussen positivt frem mod endnu et Le Mans, som dog kan vise helt andre tider og placeringer, når der for alvor tages hul på trænings- og kvalifikationsrunderne i ugen op til løbet.

"Eftersom vi jo ikke ved, om de andre teams har givet den fuld gas eller ej, aner vi stadigvæk ikke, hvor vi ligger i GT-feltet," forklarer Jan Magnussen.

"Det eneste, vi reelt kan bruge weekenden til er at konkludere, at vi har en stærk og hurtig bil, og at teamet igen i år fungerer som det skal. Jeg har haft sejre på Le Mans, som udelukkende har skyldtes en fantastisk indsats fra et fantatisk teamcrew, og jeg har på fornemmelsen, at det er dét, vi kan vinde på i år. Vi har hverken den nyeste eller hurtigste bil i feltet, men jeg tror, at løbets længde i sidste ende kommer til vores fordel,"

Årets 24-timers Le Mans er i øvrigt det 90. i historien, og det vil blive markeret med forskellige aktiviteter og begivenheder på området omkring banen. Men også for Jan Magnussen er der tale om et jubilæum, eftersom det er hele 15. gang, han stiller til start i den franske klassiker.

"Det er 14 gange flere, end jeg havde troet," lyder det straks fra Magnussen.

"Første gang jeg kom til Le Mans sagde jeg til pressen, at jeg aldrig ville vende tilbage. Det var dengang jeg kørte for Panoz Motorsports, og selv om deres biler var fascinerende og spektakulære, havde vi aldrig en reel chance for at vinde løbet. Når du er håbløst bagud, og der nærmest skal et mirakel til at ændre på det, så er 24 timer meget, meget lang tid, skal jeg hilse og sige,"

"Men vi vendte jo tilbage de følgende år, og da jeg så kom til Corvette Racing i 2004 og skiftede til GT-klassen, ændrede Le Mans sig totalt for mig," fortsætter den 39-årige racerkører.

"Det var et fantastisk team at komme ind i som ny kører, og jeg tror, at 90 procent af besætningen stadig er de samme personer som dengang. Der er en ånd og et sammenhold hos Corvette Racing, som jeg ikke har set i andre teams i min karriere, så derfor var jeg stolt og beæret over, at jeg allerede i mit første Le Mans for Corvette Racing kunne køre en sejr hjem til dem. At vinde Le Mans i 2004 står stadig som det største øjeblik i min karriere."

Siden er der kommet yderligere tre guldpokaler med hjem til samlingen, og spørger man racerkøreren fra Roskilde, om chancerne for en femte af slagsen, kommer svaret uden den mindste tøven:

"Vi har mulighed for at vinde, så det er vores plan i år."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...