Klumme: Du skal aldrig spare på din lejebil!

Det er fantastisk billigt at leje bil i USA, så husk at bruge lidt ekstra moneter på køretøjet til dit amerikanske roadtrip, melder en slukøret Søren Juul efter 1.000 miles i førersædet af en sofablød Chevrolet Impala halsende efter Bachmann's røde Corvette.

3. juli 2017 af Søren Juul

Dato: Maj, 2014

Mine ører fyldes af brølet fra en V8-motor, der får tæsk. Dét her kunne være mit livs fedeste køretur, men jeg har begået den fejl at lytte til chefen og lejet den billigste bil til en uges arbejdsrelateret roadtrip i Californien. 

Min kollega Steen Bachmann indfrier sin drøm om en rock ‘n roll-køretur The American Way i bjergene ved Palm Springs bag rattet af en åben Corvette. Imens klamrer jeg mig til et tyndt rat i falsk mahogni, mens jeg febrilsk stemmer bagdelen i sædet med falsk svinelæder for at sidde fast i min desperate jagt på sportsvognen gennem kurverne. Og det er min egen skyld, for biludlejningsfirmaerne ville gerne have hjulpet mig. 

USA er en bilelskende nation med benzin til en femmer literen, lange køreveje gennem episke landskaber og tonsvis af radiostationer, der spiller lige præcis dét soundtrack, du skal bruge til et god roadtrip. Det er også landet med verdens fedeste biludlejning. Et hurtigt tjek på eksempelvis Hertz.com afslører, at uge 15 i en snoldet VW Up koster 2.117 kr. fra Københavns Lufthavn. Og du må maksimalt køre 600 km. Godt, at man ikke er turist i Danmark.

I lufthavnen i Los Angeles kører en gratis bus dig til Hertz’ enorme biludlejningscenter, og du vader direkte ind i en Alladins hule af automotive fristelser. For at komme ned til kontoret med de almindelige biler, går du forbi “Hertz Dream Car Collection” som bl.a. er fyldt op med BMW M5, Porsche Cayman og Mercedes AMG. 


Bagefter kommer du forbi den såkaldte “Adrenaline Collection” med roadtrip-klassikere såsom Chevrolet Camaro, Ford Mustang og Corvette. Dét er her, jeg fortryder, at jeg ikke sjoflede chefens sparetips, for han ville aldrig opdage, hvis jeg byttede reservationen på en “Bil i Ford Focus-størrelse” til cirka 1.180 kr. ud med en Corvette C6 Convertible til 4.780 kr med ubegrænset antal miles.

Jeg havde fornøjelsen af én for et par år siden, og den var hver en dollar værd, for der er skub i V8’eren, og undervognen er en europæisk sportsvogn værdig, selv om interiøret er håbløst. En åben cruiser som en Ford Mustang Convertible koster 3.760 kr. uden miles-begrænsning. Uanset hvad, så ville jeg også kunne have undgået den ydmygelse, der ventede, da jeg møder Steen Bachmann på en bjergvej for at vise ham mit vogntøj. 

Han er mødt op med en ny Corvette C7 Convertible og er i hopla. Ved skranken får jeg ellers beskeden, som du altid håber på: “Vi har ikke en bil hjemme i den kategori, så du får en gratis opgradering til en Chevrolet Impala. Er det ok, Sir?”. Naturligvis! Med billeder for nethinden af et stort dollargrin begynder jeg at gnide mig i hænderne, men så rammer virkeligheden.

Nutidens Impala minder om en velnæret og dvask version af sin koreanske fætter, Chevrolet Epica, for sedanen drives frem af en 3,6-liters V6-motor, der på papiret yder omkring 300 hk, men det er nogle bovlamme krikker, der først vågner op i de sidste 1.000 o/min af omdrejningstælleren. Tilsæt et dovent automatgear, og du får en stor skude med en arbejdsmoral som mikrobilen Chevrolet Spark. 

Og nu vi er ved det – jeg måtte slippe cirka 500 kr. ekstra for at få Hertz’ egen GPS-enhed “Neverlost” med i bilen. En fastmonteret mursten af et stykke klodset elektronik med grafik og regnekraft fra en Game Boy. Den burde hedde “Always lost”, for den er så sløv og uforståelig, at jeg konsekvent misser afkørslerne(tip: Medbring gerne GPS’en hjemmefra). Det bliver til over 1.000 miles i bilen, som vi hurtigt omdøber til den rullende Biva-sofa. 

Den skal have høvl for ikke at sakke bagud, hvilket betyder, at den slubrer benzinen i sig i samme tempo, som V8’eren i Bachmanns Corvette, der ikke anstrenger sig synderligt. Det eneste positive ved udlejningsbilen er, at den har en fremragende sattelit-radio, der krystalklart kan modtage “Ozzy’s Graveyard”; en radiostation, som kun spiller hård rock, der kan overdøve Steens V8’er og hans hånende latter. 

USA er perfekt til et roadtrip med sine sceniske kysteveje, flotte naturparker og fede bjergveje, hvor du kan køre i din lejede sportsvogn. Tro mig, du ankommer deprimeret hjemme i Danmark, hvis du er for nærig ved biludlejningen. Bed om en pris på en Corvette næste gang. Det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre. 

* Sørens klumme er fra maj 2014, så priserne har ændret sig siden.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...