Jan og Christina klar til 12-timers løb i Sebring

Jan Magnussen og Christina Nielsen stiller op lørdag til det legendariske 12 Hours of Sebring i Florida

20. marts 2015 af Bil Magasinet
Det er næsten 60 år siden, den første Corvette blev indsat i 12 Hours of Sebring. Corvette Racing debuterede imidlertid først i løbet i 1999, men siden da har teamet vundet hele otte sejre i henholdsvis GT1- og GTLM-klassen - fire af gangene med Jan Magnussen bag rattet.
 
Sidste år sluttede Jan Magnussen på en skuffende 8. plads efter at tekniske problemer satte hans Corvette ud af drift for en stund. Året før udgik danskeren helt fra løbet, og vi skal således tilbage til 2009, som var det seneste løb med succes for racerkøreren.
 
Med pokalen fra Daytona i tasken fører Jan Magnussen og holdkammeraterne i Corvette C7.R #3 TUDOR-mesterskabet blandt kørerne, ligesom Corvette Racing og General Motors fører henholdsvis team- og konstruktørmesterskabet.
- Jeg har deltaget i alle 12-timersløb på Sebring siden 1999, og det er et fantastisk event, som jeg altid glæder mig utrolig meget til, lyder det fra Jan Magnussen.
 
 
- Løbet er et af sæsonens allerhårdeste, både på grund af længden, men også fordi banen er opført på resterne af en tidligere militærlufthavn og derfor er meget rå og ujævn og skifter mellem forskellige underlag. Det stiller store krav til materiellet at køre på Sebring, men netop dét er med til at gøre løbet spændende.
 
Jan Magnussen er tilfreds med resultaterne af forrige weekends test på Sebring International Raceway. Danskeren fik kørt en masse omgange i den gule Corvette C7.R #3, og han mener, at både bil og team er i form til at tage endnu en sejr.
 
Konkurrenterne i GTLM-klassen hedder Porsche, BMW, Aston Martin og Ferrari, så der bliver som altid kamp til stregen i den amerikanske klassiker.
 
- Vi har farten og momentet, og en sejr på Sebring som opfølgning på vores triumf på Daytona vil være suverænt. Lige nu er det ikke andet at sige, end at vi bare skal fortsætte det arbejde, vi udførte på Daytona.
 
Jan Magnussen og holdkammeraterne er tilbage i bilen torsdag, hvor forberedelserne til 12-timersløbet indledes med de første træningssessions. Kvalifikationen i GTLM-klassen er sat til fredag eftermiddag.
 
Startede med en hurtig og sluttede med en langsom bil

Christina Nielsen stiller til start for TRG Aston Martin Racing. Sammen med australske James Davison og amerikanske Brandon Davis stiller de tre til start i teamets azurblå Aston Martin V12 Vantage GT3 med James Bond startnummeret 007. Bilen stiller til start i feltets største klasse GTD, der udgør 14 af de i alt 43 biler 

”Vi har ikke brug for held for at vinde, men vi har brug for ikke at være uheldige” fortæller Christina Nielsen fra Sebring, med henvisning til sidste års løb på Sebring og dette års løb på Daytona, hvor hendes bil begge gange er blevet ramt af en modstanders bil, der har forsøgt at komme tilbage på banen efter en afkørsel 

”Hvis vi kan køre fejlfrit, så har vi så absolut chancen for at være med helt fremme. Men desværre er det ikke altid en selv, der i motorsport bestemmer om man skal være uheldig. Men vi er et stærkt team og vi har bilen og kørerne til at være med helt fremme. Så det er selvfølgelig det, vi kører efter. Jeg vil rigtig, rigtig gerne vinde en af klassikerne, men ved også hvor svært det er. Og Sebring er en af de sværeste. Banen er så hård og svær og trafikken er tæt, så der er meget ofte kontakt mellem bilerne”.  

 
Christina Nielsen og hendes to holdkammerater James Davison og Brandon Davis havde ikke de store resultater at vise efter en produktiv dag som forberedelse til 12 timers løbet på Sebring. Efter et par syvende pladser i de to første træninger, sluttede deres Aston Martin V12 Vantage GT3 faktisk med langsomste tid i aftentræningen, men det bragte ikke panik hos de tre kørere.
 
 

”Vi startede med en hurtig bil og sluttede med en langsom” sagde Christina efter en lang og meget varm dag på Sebring.

 
”Vi ville prøve lidt forskellige opsætninger på bilen, men det var ikke noget som gjorde bilen bedre. Men der er ikke panik, for vi havde et rigtig godt setup, som vi går tilbage til, men det var vigtigt for os at få prøvet lidt forskellige ting. I aftentræningen havde vi et lille problem, som vi ikke ville spilde tid med at løse, men kunne derfor heller ikke presse bilen helt så meget som vi ville.”.
 
 
TIDSPLAN FOR 12 HOURS OF SEBRING — SEBRING INT. SPEEDWAY
 
Fredag 20. marts
09.50 (14.50 dansk tid) — Træning #4
16.45 (21.45 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)
 
Lørdag 21. marts
08.00 (13.00 dansk tid) — Warmup
10.40 (15.40 dansk tid) — RACE (12 timer)
 
OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på Motors TV, FOX Sports samt via www.imsa.com
 

X

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...