Corvette C7.R pitstop
© Richard Prince

Jan Magnussen viser stærk form under testdage optil 24-timers løb

Jan Magnussen tilbragte weekenden på Daytona International Speedway, hvor Corvette Racing deltog i den årlige test forud for sæsonens første løb, det legendariske 24-timersløb der er lige rundt om hjørnet

8. januar 2018

Jan Magnussen tog i weekenden hul på sin 12. fulde sæson som fabrikskører hos Corvette Racing. Danskeren fik sammen med sin faste makker, spanske Antonio Garcia, og den tyske tredjekører Mike Rockenfeller prøvet formen og materiellet af til 'Roar Before The Rolex 24', som er den officielle forberedelsestest inden det store 24-timersløb den 27.-28. januar.

– Weekenden har givet os en mulighed for at efterprøve noget af det, vi lærte sidste år. 2017 var ret åbenlyst en succesfuld sæson for os, men det var bestemt ikke nemt at vinde mesterskabet, for alt for ofte manglede vi den sidste lille bid for at vinde. Det er dét, vi har haft fokus på de seneste tre dage, og alt i alt er det gået godt. Det har været ret køligt, så testen har egentlig ikke været optimal, da vi forventer et noget varmere vejr til løbet om tre uger. Men sammenlignet med konkurrenterne synes jeg vi ligger, hvor vi skal ligge for at have en chance for sejr, lyder det fra Jan Magnussen.

Weekendens største udfordring syntes at være Ford, som sluttede henholdsvis P1 og P3 i GTLM-klassen i søndagens kvalifikation, som bestemmer fordelingen af garager i paddock og pitlane til det store 24-timersløb. Mellem de to Ford GT'er sluttede Corvette #4 Oliver Gavin på en andenplads, mens Corvette #3 med Magnussen, Garcia og Rockenfeller sluttede på en femteplads med 0,9 sekunder fra den førende bil.

Jan Magnussen
© Richard Prince

Femte sæson med Corvette C7.R

Mens BMW præsenterede en helt ny GTLM-bil på Daytona, fortsætter både Ford, Ferrari Porsche med sidste års modeller i opdaterede udgaver. Det samme gælder for Jan Magnussen og Co. der tager hul på femte sæson i den succesfulde Chevrolet Corvette C7.R. Kendere vil dog bemærke en optisk ændring, da den ikoniske Jake – Corvette Racings berømte maskot – i år pryder motorhjelmen i det amerikanske flags farver.

Til testen deltog også F1-stjernerne Fernando Alonso og Lance Stroll, som stillede op i LMP2-klassen, mens danske Christina Nielsen havde skiftet sin Ferrari ud med en Porsche og sluttede på en tredjeplads i GTD-klassen sammen med sit nye team, amerikanske Wright Motorsports.

– Det har været fedt at komme tilbage i og møde teamet igen. Sådan er det altid, når vi starter sæsonen op. I år er noget helt særligt, da vi har 20 års jubilæum, og flere af gutterne har været med helt fra starten. Det ville være fantastisk at starte sådan en historisk sæson op med at vinde et 24-timersløb, og dét er netop planen.

Corvette C7.R bagfra
© Richard Prince

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...