corvette racing driver lineup 2018
Richard Prince© Corvette Racing kørerne i 2018

Jan Magnussen og Corvette jagter et ur mere på Daytona

Jan Magnussen skyder den nye sæson i gang på Daytona International Speedway den kommende weekend. Et unikt Rolex-ur er præmien for at vinde mesterskabets hårdeste løb

22. januar 2018 af Steen Bachmann

Jan Magnussen forlængede før jul sin kontrakt med Corvette Racing efter at have vundet 2017-mesterskabet sammen med Antonio Garcia. Jan er klar til at køre årets første løb den kommende weekend. 

Det er 14. gang, vi ser danskeren i det berømte 24-timersløb på Daytona International Speedway, og det er tre år siden, han sammen med Antonio Garcia og Ryan Briscoe lykkedes med at vinde det eftertragtede Rolex-ur.

"Det er fantastisk at starte sæsonen med et 24-timersløb, for du får ikke større kamp om sejren. Især ikke på Daytona, som jo er legendarisk for amerikanerne og vores fans. Det er tre år siden, vi tog sejren i GTLM-klassen, men oplevelsen står tydeligt i erindringen, og det ville være fantastisk at gøre det igen," lyder det fra Jan Magnussen.

corvette racing c7r yellow 2018 front
Richard Prince

Corvette Racing har 20-års jubilæum

Sammen med sin faste Corvette-makker, spanske Antonio Garcia, og den nu Ford-ansatte Ryan Briscoe, snuppede Magnussen sejren i 2015, mens han året efter tabte med blot 0,034 sekund til holdkammeraterne i den anden Corvette. Sidste år var danskeren sølle 4,6 sekunder fra den vindende bil.

"De seneste to år har vi været tætte på, men alligevel for langt fra, selv om det kun har drejet sig om sekunder. Det siger en del om, hvor hård konkurrencen er. Tiden er inde til at gentage sejren og få et nyt ur med hjem til samlingen. Og i år er ekstra særligt, fordi det er 20-året for Corvette Racing. Jeg har været med i bilen de fleste af årene, og det ville være fantastisk at starte så speciel en sæson med at give teamet en sejr."

corvette racing c7r yellow 2018 profile
Richard Prince

Et kæmpe felt af kørere

24 Hours of Daytona, som blev afviklet første gang i 1966, har siden 2014 markeret sæsonstarten for det største amerikanske sportsvognsmesterskab. Det legendariske 24-timersløb er for amerikanerne hvad Le Mans er for europæerne, og særligt de senere år er interessen for Daytona-løbet vokset, hvilket blandt andet har lokket Formel 1-kørerne Fernando Alonso og Lance Stroll til Florida for at deltage i udfordringerne. 

Men netop tilstrømningen af kørere fra andre motorsportsserier anser Jan Magnussen som en potentiel udfordring.

"Udfordringen i år er de mange nye teams og kørere. Der er flere kørere, som kommer direkte fra eksempelvis Formel 1 og IndyCar, og meget få af dem har erfaring med langdistanceløb. Det kræver enorm respekt at komme gennem løbet uden at blive involveret i uheld, som koster dig en tur i garagen eller værre. Vores test for tre uger siden var vellykket og effektiv, men man fornemmede også en vis mangel på tålmodighed ude på banen. Det er noget, vi skal være ekstra opmærksomme på," forklarer Jan Magnussen.

Magnussen, Garcia og Rockenfeller

Danskeren stiller for tredje år i træk op til 24-timersløbet sammen Antonio Garcia og tyske Mike Rockenfeller, og bilen er en opdateret version af den kendte Corvette C7.R. Konkurrenterne tæller foruden fabriksteams fra Ford, Porsche og Ferrari også BMW, som stiller med to helt nydesignede racerbiler. 

Jan Magnussen er ikke den eneste dansker på startgridden, hvor også den mesterskabsforsvarende Christina Nielsen stiller op i GTD-klassen for Wright Motorspot, mens David Heinemeier Hansson udfordrer GTD-feltet med Lexus-teamet 3GT Racing. 

Christina Nielsen kører Porsche i år

Den dobbelte IMSA-mester Christina Nielsen er blandt favoritterne i GTD-klassen, hvor danskeren stiller op til 24-timersløbet i en Porsche 911 GT3 R sammen med sit nye team, Wright Motorsports.

"Det er klart et af de mere specielle løb, og samtidig er det årets første, og alle vil jo gerne have en god start på sæsonen. Vi havde en god test på Daytona i begyndelsen af januar, og jeg føler, at vi er godt forberedte. Teamet ved, hvad det kræver at være med i toppen i et langdistanceløb, og det gør kørerne også, så der er høje forventninger hele vejen rundt. Vi starter fra scratch og så gælder det ellers om at komme gennem natten, og når dagslyset bryder frem, håber jeg, at vi stadig er med i kampen. Så tager vi den dérfra,"  lyder det fra Christina Nielsen.

christina nielsen 2018 IMSA porsche
2018 Porsche © PORSCHE NORTH AMERICA

Tidsplan 24-timers Daytona 2018

Siden det første løb i 1966 har 24 Hours of Daytona og udviklet sig til en af de store amerikanske klassikere. Løbet afvikles på Daytona International Speedway, som er en såkaldt tri-oval med stejle banks, som gør det muligt at opnå ekstreme hastigheder. Til 24-timersløbet indgår også den flade inderbane, hvilket tilsammen giver en meget kompleks bane. Alle klassevindere belønnes, foruden æren, med et Rolex Daytona-ur.

Torsdag 25. januar

Kl. 09.20 (15.20) – Træning #1 (60 min)

Kl. 13.40 (19.40) – Træning #2 (60 min)

Kl. 16.20 (22.20) – Kvalifikation (15 min)

Kl. 18.30 (00.30) – Træning #3 (60 min)

Fredag 26. januar

Kl. 09.40 (15.40) – Træning #4 (60 min)

Lørdag 27. januar

Kl. 14.40 (20.40) RACE (24 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb live online.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...