Antonio Garcia (tv.) og Jan Magnussen
Antonio Garcia (tv.) og Jan Magnussen

Jan og Antonio tog sejren på Virginia International Raceway 2017.

© Richard Prince

Jan Magnussen i Virginia: "En utrolig sejr!"

Jan Magnussen og Antonio Garcia sikrede sæsonens tredje sejr i deres Corvette søndag aften og tog kæmpe spring i mesterskabet

28. august 2017 af Steen Bachmann

For andet år i træk kunne Jan Magnussen og Antonia Garcia søndag aften dansk tid bestige vinderpodiet på Virginia International Raceway, da Corvette-duoen kørte først over målstregen efter at have taget føringen i løbets afgørende minutter.

– Jeg fatter stadig ikke, at vi tog den sejr! Undervejs i løbet så det ud til, at vi ville miste afstand til vores konkurrenter i mesterskabet, men den sidste halve time blev det hele vendt på hovedet, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan startede i den gule Corvette C7.R efter at have kvalificeret bilen til en sjetteplads på startgridden. En BMW tog starten og lagde hurtigt afstand fra feltet, men Magnussen formåede at hente et par positioner og gav 51 minutter inde i løbet bilen videre til Antonio Garcia på en tredjeplads.

Corvette C7.R
Corvette C7.R© Richard Prince

I løbets sidste pitstop lykkedes det for Corvette Racing-crewet at sende Garcia ud på en tredjeplads lige foran den nærmeste konkurrent i mesterskabet, og trods kolde dæk lykkedes det spanieren at holde den truende Ford GT bag sig. 

Den røde Ferrari 488 fra Risi Competizione så til gengæld ud til at være urørlig på andenpladsen, men blot 10 minutter inden det ternede flag mistede køreren for en kort stund kontrollen, hvilket sendte bilen af banen og derefter ned gennem rækkerne.

Corvette C7.R
Corvette C7.R© Richard Prince

Antonio Garcia vekslede dermed tredjepladsen til en andenplads og begyndte at lukke hullet til den førende BMW. Afstanden var godt ni sekunder, da den tyske racerbil med 10 minutter tilbage af løbet pludselig tog et uventet pitstop. 

Jubel i Corvette-pitten

Et jubelbrøl fra Corvette-pitten brød ud, for dét var nemlig Garcias billet til løbets generelle føring.

– Det er fantastisk et resultat for teamet. Vi havde igen ikke den hurtigste bil denne weekend, og i et ræs uden gule flag er det svært at vinde noget på strategi. Vi vandt nok en del på at spare brændstof i begyndelsen af løbet og så sætte hårdt pres på mod slutningen. Det er stort, og jeg er så glad på alles vegne. Med kun to løb tilbage på kalenderen er det suverænt at kunne udbygge vores føring på denne måde, siger Jan.

Corvette C7.R
Corvette C7.R© Richard Prince

Udbygger solid føring i mesterskabet

Søndagens løb var forbeholdt GT-klasserne, og det er tredje gang i Corvette Racings historie, at teamet tager den generelle sejr i et løb. Det skete senest i 2016, hvor Magnussen og Garcia også vandt IMSA-løbet på Virginia International Raceway.

Sejren øger Jan Magnussen og Antonio Garcias forspring i GTLM-mesterskabet markant, og fra at have otte points forspring fører makkerparret nu med hele 16 point ned til de tætteste rivaler fra BMW. Chevrolet tilbageerobrede samtidig føringen i konstruktørmesterskabet.

4.-plads til Christina

Jan Magnussens danske kollega, Christina Nielsen, formåede også at bevare sin mesterskabsføring i Virginia, hvor hun sammen med sin italienske teamkammerat, Alessandro Balzan, sluttede på en fjerdeplads i GTD-klassen.

Ferrari 488 GT3
Ferrari 488 GT3

Christina Nielsen startede som nummer 10 i sin klasse, kørte fem pladser frem i feltet, og overlod bilen til Alessandro, der kunne køre i mål som nummer fire i GTD-klassen.

© Scuderia Corsa

Næste løb

* Jan Magnussen stiller op til næstsidste afdeling af Danish Thundersport Championship på Rudskogen-banen i Norge den 9.-10. september.

* Jan og Christina Nielsen kører begge 22.-24. september på Laguna Seca i Californien.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...