© bilmagasinet.dk

Jan Magnussen fører stort

Med endnu et topresultat fører Jan Magnussen og Antonio Garcia i den amerikanske Le Mans-serie

8. oktober 2013 af Bil Magasinet

Virginia, USA, 7. oktober 2013 — Det blev til endnu et actionpræget løb, da niende og næstsidste afdeling af den amerikanske Le Mans-serie blev afviklet på Virginia International Raceway lørdag aften dansk tid. Jan Magnussen kørte under hårdt pres sin gule Corvette #3 over målstregen på en tredjeplads og udbyggede endnu en gang føringen i mesterskabet.

"Vi var konstant under hårdt pres, ikke mindst i timerne op til løbet, hvor vi endnu en gang fik bekræftet, at vi mangler fart i år. Men vi fokuserede på at lave en god og holdbar bil med så lavt dækslid som muligt, og det var uden tvivl med til at hjælpe os i sidste ende", forklarer Jan Magnussen.

Magnussen og Garcia var henvist til en 8. plads i starten efter fredagens udfordrende kvalifikation, hvor også teamkollegerne Oliver Gavin og Tommy Milner i Corvette #4 måtte nøjes med en startposition bagest i feltet.

© bilmagasinet.dk


"Men Antonio gjorde et fantastisk stykke arbejde og hentede nogle pladser allerede på første omgang, og da han kørte i pit anden gang for at give bilen videre til mig, førte vi kortvarigt løbet. På det tidspunkt var der godt en times tid tilbage at køre på, og vi skulle frem for alt sørge for at slutte foran de to BMW'er, da det ville udløse en sejr for Chevrolet i konstruktørernes mesterskab," forklarer Jan Magnussen.

"Samtidig blev vi nødt til at tænke strategisk og sikre point i forhold til vores egen føring i kørernes mesterskab, så jeg var langtfra så aggressiv derude, som jeg plejer at være. Jeg lå på tredjepladsen i løbets sidste minutter, og jeg tror godt jeg kunne have taget andenpladsen fra Porschen foran mig, for jeg var hurtigere end ham (Patrick Long, red.). Men det betød, at jeg skulle satse min position, og da hverken Porschen eller den førende Ferrari kunne true os i mesterskabet var det klogest at holde mig skindet."

© bilmagasinet.dk


"Det var faktisk mere vigtigt at holde BMW #56 bag mig, for han (Dirk Müller, red.) er den eneste, som kan true os i mesterskabet, og han lå helt oppe i kofangeren på mig og gik til angreb flere gange," forklarer Jan Magnussen.

Danskerens hårde arbejde lønnede sig, da han efter de sidste nervepirrende omgange kunne krydse målstregen på en tredjeplads, blot 0,65 sekund efter Patrick Long i Porsche #06. Præstationen sikrede ikke blot Chevrolet en sejr i konstruktørmesterskabet — også Corvette Racing kan nu ikke længere besejres i årets teammesterskab og scorer således for 10. gang førstepladsen i den amerikanske Le Mans-serie.

"Det var et vanvittigt hårdt løb, men vi kom i mål og scorede nogle gode point, og jeg er glad på Chevrolets og ikke mindst teamets vegne," lyder det fra Jan Magnussen.

"Antonio og jeg har rykket os helt vildt denne sæson, og ingen andre end gutterne hos Corvette Racing kunne have hjulpet os fra katastrofeløbet på Sebring og frem til den suveræne føring, vi har nu. Jeg er virkelig glad for at være med til at give dem mesterskabet, det har de virkelig fortjent. Nu mangler vi bare at vinde vores eget, så er alt perfekt!"

Med tredjepladsen på Virginia International Raceway udbygger Jan Magnussen og Antonio Garcia føringen i mesterskabet og er nu solide 16 point foran den eneste udfordrer til sejren, Dirk Müller fra BMW.

Og med 24 mulige point i sæsonens afsluttende 10-timers-løb på Road Atlanta den 19. oktober, er der således lagt op til an brag af en finale, hvor alt kan ske.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...