© Richard Prince

Jan Magnussen arbejder sig til 3.-pladsen i 12-timers løbet i Sebring

Magnussen, Garcia og Rockenfeller kører en tredjeplads hjem i årets benhårde udgave af 12-timers løbet i Sebring efter en dramatisk afslutning

17. marts 2019 af Bil Magasinet


Efter 12 timers hård battle på IMSA-kalenderens mest udfordrende racerbane, kunne Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller lørdag aften steppe op på Sebring-podiet. Corvette-trioen, som vandt 12-timersløbet i 2017, kæmpede en hård kamp og førte flere gange den amerikanske klassiker.

"Alle vores fans ved, at vi kører for at vinde. Men kampen er ekstra hård på Sebring, og derfor skal vi ikke være kede af en podieplads. Løbet er IMSA-kalenderens mest udfordrende, og oven i det har vi også skullet køre et otte timer langt WEC-løb som opvarmning. Det har på alle måder været en ekstrem weekend for hele teamet, og at slutte den af på podiet synes jeg faktisk er ret godt gået. Samtidig udløser det nogle af de mesterskabspoint, som vi ikke fik med fra Daytona," lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen: Et sjovt løb med fede kampe

Det var Antonio Garcia, som startede løbet efter at have kvalificeret Corvette #3 på en tredjeplads fredag. Ræset blev sat i gang bag en safetycar grundet et massivt regnvejr, og først efter 40 minutter blev løbet givet frit. Selv om banen stadig var dækket af vand, var der straks dømt sprintræs til stor underholdning for de mere end 100.000 tilskuere.

© Richard Prince


Jan Magnussen overtog bilen på en femteplads og afleverede den efter to og en halv times imponerende kørsel med modige overhalinger på en førsteplads i GTLM-klassen. Danskeren var i det hele taget flyvende i årets udgave af 12-timersløbet, som han fem gange tidligere har vundet.

"Vi havde ramt den optimale bil, som både var hurtig, og som vi kunne kæmpe med. Det var i det hele taget et sjovt løb med fede kampe undervejs. Det var hårdt, for der bliver ikke givet ved dørene i GTLM-klassen, og banen er rå og brutal som ingen anden. Men crewet viste igen, hvorfor de er de bedste i branchen med perfekte pitstop, hvor vi kunne hente de sekunder, vi manglede i forhold til nogle af konkurrenterne."

Dramatisk afslutning

Trods sublimt arbejde i pitlane og fejlfri kørsel fra kørernes side, lykkedes det ikke Magnussen, Garcia og Rockenfeller at være med helt i toppen af det tætte GTLM-felt, da løbet nærmede sig sin ende. Med kun 15 minutter tilbage blev løbet givet frit efter en periode med safetycar, hvilket førte til en dramatisk afslutning.

Porsche havde taget føringen efter et overraskende comeback, og Antonio Garcia vekslede – efter et sent pitstop – en femte- til en fjerdeplads ved at overhale en presset BMW. Og da den ellers dominerende Ford under et mislykket forsøg på at bytte en andenplads til en føring kørte sig selv af banen, kunne den gule Corvette således krydse målstregen på en tredjeplads!

© Richard Prince


"Der skete rigtig mange ting til sidst, og det var nervepirrende at sidde i pitten og se teamkammeraten kæmpe alene ude på banen. I sådanne situationer vil man hellere selv sidde i bilen, men Antonio leverede som altid et suverænt arbejde. Vi er helt smadrede nu, men netop derfor er vi glade for, at vi kan slutte weekenden på podiet. Det har vi alle sammen fortjent," siger Jan Magnussen.

Næste opgave for Jan Magnussen, Antonio Garcia og resten af Corvette Racing er IMSA-sæsonens tredje afdeling i Long Beach syd for Los Angeles den 12.-13. april.

© Christina Nielsen Racing

Christina Nielsen: På Sebring er det ikke altid nok

Christina Nielsen har tre gange sikret sig et trofæ 12 Hours of Sebring, men i år lykkedes det ikke danskeren at komme på podiet i den amerikanske klassiker. 

Sammen med britiske Katherine Legge og brasilianske Bia Figueiredo sluttede Nielsen på en ottendeplads i GTD-klassen efter et benhårdt ræs på den tidligere militærlufthavn midt i Florida.

"Vi kørte et godt og stabilt løb med stærke omgangstider, gode strategier og fantastisk arbejde i pitlane. På en bane som Sebring er det bare ikke altid nok," lyder det fra Christina Nielsen.

© Christina Nielsen Racing

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...