Her går det helt galt for en Corvette Z06

En lidt for kontant speederfod kan koste dig dyrt på en racerbane. Det faktum måtte denne fyr desværre lære på den hårde måde.

29. august 2018 af Mathias Brandt

En Corvette Z06 er et yderst effektivt værktøj rundt på Nürburgring - hvis ellers man kan mestre dens kræfter. Det desværre ikke altid tilfældet, hvilket denne video er et tydeligt bevis på. Se hvor hurtigt det kan gå gruelig galt, i videoen her: 

Dette skrev vi om Corvette Z06, da vi havde den med til Handling Day i 2016.

Nutidens superbiler er tæmmet af så meget velmenende elektronik, at du kan sætte din mor eller en talentløs rigmand bag rattet uden, at det ender i ulykker. Den nye Corvette Z06 er dog lidt anderledes. Z06 er nemlig noget så sjældent som en brutal herrevogn med manuel gearkasse og et monster af en kompressor-ladet V8-motor, der flår hovedet af dig med sine 659 hk, hvis du ikke respekterer den. Eller sådan føles det i hvert fald første gang, du nervøst sænker speederen helt og lader dig katapultere ned ad langsiden, mens V8'eren giver dig tunnelsyn. Det føles som et splitsekund, og pludselig er langsiden forbi, og det er tid til at aktivere de voldsomme kulfiberbremser, som er ekstremt effektive.

Selv om Ring Knutstorp næsten ikke lader den komme ud af tredje gear, er Corvette Z06 den hurtigste bil, vi nogensinde har målt heroppe. Det skyldes en kombination af et fantastisk chassis, bløde Michelin-dæk, effektive bremser, en fænomenal indstyring og et avanceret ESC-system, der lader dig bruge en god del af kræfterne, inden den lukker ned.


Det nådesløse bæst, der rumler faretruende i tomgang, er dog slet ikke ude på at slå dig ihjel, for selv i regnvejr formår den at styre sit temperament og kun sende akkurat den mængde muskler i asfalten, som bagdækkene kan håndtere.

Ved hjælp af elektronikken og et elektro-mekanisk spærredifferentiale, gelejdes snuden dybt ind i svingene med et præcist og hurtigt styretøj. Dernæst lægges kræfterne smidigt ned i asfalten, når du åbner op for gasspjældet, og pludselig trækker den som en dragracer på nitromethan. Z06 er 2,9 sekund hurtigere end den Corvette C7 med 466 hk, som vi testede sidste år heroppe.

Det må være yderst udfordrende at beholde kørekortet i denne bil ved landevejskørsel, for først ved 160 km/t føles det som om, at den er ved at varme op. Til den pris kommer Corvette til at sælge rub og stub af Z06. Fantastisk bil!

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...