Corvette Z06: Mød den nye konge af Handling Day

Bil Magasinets Handling Day har fået en ny konge, og han er gul

18. august 2015 af Mikkel Thomsager

Sidste år stillede Corvette C7 Stingray op til Handling Day for første gang, og bilen gjorde et kæmpe indtryk. Den er fed bag rattet, styrer fantastisk, spytter V8-power ud i enorme mængder og krydrer det hele med stor karma, englelyd og masser af karisma. Jeg var solgt.

Derfor var mine forventninger også store, da Corvette i år stillede med den voldsomme Z06 version. Stingray yder 460 hk og går fra 0-100 km/t på 4,2 sekunder. Z06 benytter samme 6,2 liters V8-motor, men med kompressor øges effekten til 659 hk, hvilket skærer et helt sekund af accelerationstiden fra 0-100 km/t til 3,2 sekunder.

Det er faktisk ret vild og nærmest utroligt, men efter flere omgange bag rattet af Z06 behøver jeg ikke måle mig frem til resultatet. Den er ustyrligt vild, hvilket fik mig til at kaste anker før tid ned af langsiden på Knutstorp. Og det er der overhovedet ingen grund til, for de keramiske bremser er tilsvarende de vildeste, jeg har prøvet på en gadebil. En del af forklaringen er givetvis de Michelin Sport Cup-dæk, som er kendt for at giver fantastisk vejgreb i tørvejr, men alligevel.

Corvette har stadig et US-slæde image over sig. Intent kan være mere uretfærdigt. Den har stadig en særegenhed, men det er den vildste køremaskine.

Corvette Z06 har givet mig den vildeste køreoplevelse, jeg har haft bag rattet af en bil til Handling Day. Den er skræmmende hurtig, fantastisk agil og udstyret med de vildeste bremser, jeg har kørt på en gadebil. Jeg er generelt begejstret for Corvette, men Z06 er simpelthen fantastisk. 

Og resultatet til årets event udeblev ikke. Corvetten satte hurtigste omgangstid for Bil Magasinet Handling Day nogen sinde ved at være 0,1 sekunder hurtigere end den hidtil hurtigste, som var McLaren 650S målt sidste år.

Læs alt om den Handling Day og Corvette Z06 præstationerne i det nye nummer af Bil Magasinet, som udkommer på torsdag. Er du abonnent, har du sikkert allerede fået magasinet.

I nedenstående video kan du få en tur rundt på en våd Ring Knutstorp i Corvette Z06 med Bil Magasinets Søren Juul som chauffør (vi beklager den skrattende lyd).

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...