Corvette Stingray 2020

Corvette-fan køber Stingray for 20 millioner kr.

En amerikaner har købt den første Corvette Stingray fra 2020 på auktion til 20,2 millioner kr.

28. januar 2020 af Christian Birkekvist

Vi vil alle gerne have fingrene i en spritny, fræk Corvette Stingray fra 2020 - især fordi den for første gang har centermotor. Men for en særlig Corvette-fan skulle der gøres alvor af det.

Amerikaneren, RIck Hendricks, har stukket hånden dybt ned i lommen til Barrett-Jackson auktionen i Scottsdale, Arizona, hvor han måtte smide 20,2 millioner kr. (3 mil. $) for at kunne kalde sig ejer af den første 2020 Corvette Stingray.

Det er langt over normalprisen, der i USA lyder på 59.995 $, svarende til 404.000 kr. Med afgift kan vi nok regne med, at det tal vil være noget højere, når først Stingray’en rammer de danske kyster.

Corvette Stingray 2020

Overskudet går til velgørenhed

Tidligere har den første Toyota Supra og Ford Mustang Shelby GT500 også nået svimlende priser ved Barrett-Jackson auktionen - henholdsvis 14,2 millioner kr. (2,1 mil. $) og 7,4 mil. kr. (1,1 $). Overskuddet fra salget af Stingray’en, vil ligesom med Supra’en og Mustang’en gå til velgørenhed.

Udover at give til velgørenhed og få retten til at prale, får den første 2020 Corvette Stingray-ejer også alt det udstyr han kunne drømme om med i bilen. Corvetten kommer i sort med sorte sæder og røde seler.

Bilen på auktionen og på billederne, er ikke den Rick Hendricks modtager. Det var en pre-production stand-in. Corvette påbegynder først produktionen af den nye Stingray i næste måned.

Corvette Stingray 2020

Udvider Corvette-samling

Amerikaneren, der så ihærdigt ønskede sig fartdjævlen, får mulighed for at hente sin nykøbte Corvette ved fabrikken i Kentucky. På Corvette museet, der ligger ved siden af fabrikken, vil han få en rundvisning.

Stingray-ejeren fortæller dog, at han aldrig vil køre i sin nyerhvervede Corvette. Centermotor-sportsvognen skal i stedet for stå i Rick Hendricks “Heritage Center” ved hans firmas hovedkontor i Charlotte, North Carolina. 

Bygningen, der er over 5000 m2, rummer 120 andre Corvetter, inklusiv andre første-produktioner. Manden med de mange biler har også Corvetter, der tidligere har været ejet af Kong Leopold III af Belgien, Roy Orbison og den tidligere mexicanske præsident, Gustavo Díaz Ordaz. 

Da Stingray-produktionen først går i gang i næste måned, må den store Corvette-fan vente lidt endnu med at udvide sin samling. Til gengæld får han mulighed for at flyve til Kentucky og se sin Stingray rulle af samlebåndet. Rick Hendricks vil lade bilen udstille nogle dage på Corvette museet, før han tager den med hjem.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...