Rød Chevrolet Corvette C8 Stingray
Chevrolet Corvette C8 Stingray© Chevrolet Corvette

Corvette sladrer om mekanikers joyride: Kørte 238 km/t under test

Han kørte endda gaderace mod en Dodge Charger. Ejeren fandt beviset i Corvettens indbyggede kamerasystem - se optagelsen her

6. august 2021 af Frederik Holck

En alternativ prøvekørsel

Da en amerikansk Corvette-ejer hørte en mislyd ved opstart af sin Corvette C8, kørte han bilen på værksted. Problemet viste sig at være et løst tændrør, hvilket er en overkommelig opgave for en mekaniker. 

Da problemet var løst, skulle mekanikeren prøvekøre bilen for at sikre sig, at mislyden var væk. Prøvekørslen tog lige omkring 19 minutter, og indeholdte alt fra vanvittige vognbaneskift og alt for høje hastigheder, til gaderace med en Dodge Charger. 

Man behøver ikke at være Corvette-specialist, for at erklære sig enig i, at det nok ikke er den smarteste måde at teste, hvorvidt et tændrør stadig er løst.

Blå Chevrolet Corvette C8 Stingray på bjergvej
© Chevrolet Corvette

Fanget på kamera

Corvette-teknikeren var dygtig nok til at løse problemet med det løse tændrør. Han var dog ikke dygtig nok til også at frakoble bilens såkaldte “Performance Data Recorder” (PDR), hvilket betyder at hele teknikerens prøvekørsel blev optaget af bilen. 

PDR bliver normalt brugt til at gense og derved optimere sine omgangstider ved banekørsel. Det viser sig, at systemet åbenbart også har vigtige funktioner i dagligdagen, som når man f.eks. skal have sin Corvette forbi værkstedet. Ejeren må have fået noget af et chok, da han så videoen af den intense prøvekørsel.

Se videoen her:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...