Bugatti Chiron Sky View glastag 2019 supersportsvogn oppefra top

Nyt glastag til Bugatti Chiron med 1.500 hk

Det er svært at lave forbedringer på en bil, der allerede har 1.500 hk – men nu giver Bugatti deres Chiron-kunder mulighed for et glastag.

31. juli 2018 af Frederik T. Frey

Kunne du tænke dig en supersportsvogn med en W16-motor på otte liter med fire turboer monteret til at kyle 1.500 hk ud til alle fire hjul? Ja, det kunne du sikkert, men måske du bliver ræd ved tanken om at sidde indelukket i en intim kabine.

Bare rolig, franske Bugatti, der er ejet af VW Group, har endelig modellen til dig – Bugatti Chiron Sky View med glastag. Ikke nok med at lukke dejligt og naturligt lys ind i kabinen, kan man også kigge ud af rudepanelerne i taget, og måske kaste et blik på himlen ovenover – deraf navnet, Sky View. 

Bugatti Chiron Sky View glastag 2019 supersportsvogn forfra front forende

Bugatti Chiron får glastag i Sky View-udgaven.

Bugatti Chiron med glastag på 65 X 44 cm

De nye ruder i taget er todelt, og på afstand ligner de store flyvinduer eller koøjer på en luksusliner eller et krydstogtskib. Hver af de to ruder måler 65 cm i længden og 44 cm i bredden. De er fremstillet af lamineret glas i fire lag. De fire lag har, ifølge Bugatti, den funktion, at de filtrerer store mængder skadelige UV-stråler fra samt nedbringer vindstøj.

Under de imponerende karrosseplader er Chiron bygget rundt om en monocoque i kulfiber. Bugatti melder derfor, at bilens stivhed er uændret ift. coupéen med tag uden glas. Hvorvidt glaspladerne hælder flere kilo på franskmanden eller flytter dens tyngdepunkt opad, er der endnu ingen officielle meldinger om

Bugatti Chiron Sky View glastag 2019 supersportsvogn Kabine interiør lædersæder

De de to ruder måler hver 65 cm i længden og 44 cm i bredden.

Bugatti Chiron med mere loftshøjde

De fleste andre biler der fås med glastag i den ene eller anden form, har ofte som følge heraf lavere til loftet – til gene for fører og passagerer. Men i Bugatti Chiron Sky View er det lige omvendt.

Bestilles Bugatti Chiron med glastag, kan man nyde godt af 2,7 cm mere loftshøjde, da glaspladerne i taget ligger i direkte forlængelse af forruden, og de fire lag glas er tyndere end det konventionelle tag og loftbeklædning.

Bugatti Chiron Sky View glastag 2019 supersportsvogn bagende bagfra

Bugatti fortæller endnu ikke, om glastaget tilfører Chiron flere kg.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...