Youtube Radim Passer


© Youtube/Radim Passer

Kørte 417 km/t på motorvejen: "Jeg gjorde det for gud"

Radim Passer, der stod bag topfartsforsøget i en Bugatti Chiron på Autobahn, har i en ny video fortalt, at han gjorde det hele for gud.

12. november 2022 af Gustav Reeh Persson

417 km/t på Autobahn

Radim Passer var manden, der skabte overskrifter i hele verden, da han i 2021 ramte 417 km/t på offentlige vej - vel at mærke helt lovligt på den ubegrænsede del af den tyske autobahn. Nu har han udgivet en video om, hvorfor han gjorde det - og den er mildest talt bemærkelsesværdig.

Først lige om rekordforsøget: Radim Passer rejste med en række superbiler inklusiv diverse Lamborghini'er og Porsche'r til den tyske by Wittenberg, hvor der er en god strækning uden hastighedsbegrænsning på den tyske Autobahn (ingen opfordring). 

De kørte kl. 4 om morgenen af trafikale hensyn og havde en række følgebiler med ude på ruten for at overvåge den. Så sikkerhed var en prioritet, men det var gud også. Den efterfølgende video blev set af over 18 mio. mennesker.

Youtube Radim Passer

Radim Passer foran den lynhurtige Bugatti Chiron.

Retsligt efterspil

De tyske myndigheder sagsøgte Radim Passer for gaderæs og for at være til fare for andre bilister, men han endte med at gå fri fra alle anklager. Nu fortæller han sin del af historien i en ny video. 

Videoen starter spændende ud med alle overvejelserne før topfartsforsøget. Det gælder blandet andet, at der kun var en racerbane i hele Europa, hvor et topfartsforsøg var muligt, og det var Volkswagen's egen racerbane, hvor man som privatperson ikke kunne få adgang. 

To minutter inde i videoen tager den så en drejning hvor Radim Passer fortæller at, "mit ene krav for at lave denne Youtube-video var, at den styrkede guds herlighed".

Selv uden fartbegrænsning er der masser af regler på Autobahn. 

Religion som motivation

Radim Passer havde en meget specifik målgruppe til sin video. Han udtaler, at "vores video var skabt til tre slags mennesker: Dem, der allerede elsker gud, dem, der endnu ikke har lukket deres hjerte for gud, og selvfølgelig også dem, der nyder at se en hurtig bil kører hurtigt".

Han retfærdiggør sin video ved, at den spreder guds budskab, og hvis en person på baggrund af videoen vælger vejen til evigt liv, så giver den mening. 

Når han forklarer de forholdsregler, de tog i forhold til sikkerhed, understreger Radim Passer allermest, at uden bøn ville de aldrig have forsøgt det i første omgang.

Youtube Radim Passer

"Have a nice day" kan ses når den bremser med spoileren.

Se videoerne 

Herunder ses videoen om hans tanker bag rekordforsøget.

Hvis du vil se den originale video kan du se mere her. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...