Bugatti Chiron habillé par Hermès
Bugatti Chiron habillé par Hermès© Bugatti

Galning får specialbygget Bugatti: "Jeg ville have kaldt min søn Ettore"

Nørd er det eneste ord, der kan beskrive denne rigmands forhold til Bugatti. Se billederne af den one-off, han har udviklet sammen med Bugatti og franske Hermès

16. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Bugatti Chiron habillé par Hermès

"Jeg er ægte Bugatti-fan. Jeg ville have kaldt min søn Ettore, men det ville min kone ikke gå med til," siger Manny Khoshbin, der har fået lavet en speciallavet variant af Bugatti Chiron. Bilen er et resultat af et langt samarbejde mellem Khoshbin, Bugatti og det franske modehus Hermès.

Mest tydeligt er nok farven, så lad os starte her: Den læder-lignende farve kaldes 'Craie', og er bedst kendt fra Hermès' læderartikler. Unikt ved bemalingen er også, at den ikke består af to kontrastfarver: Her er udelukkende de eksisterende, fysiske designelementer til at bryde den beigefarvede karosse.

Bugatti Chiron habillé par Hermès

De stejlende heste under hækspoileren går igen i interiøret, og symboliserer de 1.500 hk, som Bugatti Chiron leveres med.

© Bugatti

Masser af hestekræfter

Blandt designelementerne er den aktive hækspoiler, der på undersiden er udsmykket med et mønster, som består af heste i forskellige farver. Khoshbin har valgt netop dette design, der ellers stammer fra Hermès' designkatalog, for at symbolisere de mange hestekræfter fra W16-motoren midt i bilen.

Mønstret er oprindeligt optænkt af Hermès, og hedder her 'Courbettes'. Det går også igen på visse overflader i interiøret.

Bugatti Chiron habillé par Hermès


© Bugatti

Hermès-logo i hesteskoen

Den umiskendelige Bugatti-forende er på den normale Chiron udfyldt af et form for bikube-design, der også går igen i bilens øvrige åbninger. Men ikke på Chiron habillé par Hermès.

Her er grillen opbygget af bittesmå Hermès-logo'er, der sidder sammen. For yderligere at gøre forskel mellem denne og de øvrige åbninger i bilen, er der i hesteskoen også gjort brug af en sølvgrå metallisk farve, fremfor den ellers genkendelige 'Craie'.

Bugatti Chiron habillé par Hermès
© Bugatti

Kulfiber i interiøret

I interiøret er stort set alle overflader videre ført i den farve, der også er på eksteriøret. 'Craie' går igen som basisfarve, mens 'Courbettes' bruges til kontrast- og berøringsoverfladerne. De sidste stykker betjening og trim er udført i samme sølvgrå farve som de små trimstykker på eksteriøret.

Den eneste overflade, der står ud som alternativ, og som ellers typisk virker helt hjemme i en sportslig bil, er det kulfiber-stykke, der løber omkring instrumentbrættet.

Bugatti Chiron habillé par Hermès

En miniaturemodel af Bugatti Chiron habillé par Hermès leveres også med bilen. 

© Bugatti

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...