Bugatti Chiron og Rimac Nevera
© Bugatti

Bugatti og Rimac slår sig sammen: Sådan ser fremtidens hyperbiler ud

Hvad får man hvis man krydser en Bugatti med en Rimac? Det lyder som starten på en dårlig joke, men i virkeligheden er det den tanke, som mange sidder tilbage med lige nu.

31. juli 2022 af Frederik Holck

Fremtidens hyperbiler

Bugatti Rimac er navnet på det selskab, som fremover danner rammerne for samarbejdet mellem de to mærker. Det sker i takt med, at Porsche (som jo har fingrene nede i Bugatti’s kagedåse) og Rimac Automobili har indgået et samarbejde. Før du begynder at forestille dig, hvordan en decideret krydsning mellem de to mærker ville se ud, bør det nævnes, at de to mærker fortsat vil producere biler som separate mærker. Formålet med samarbejdet er at dele viden og teknologi, for derved at forme fremtidens hyperbiler for både Bugatti og Rimac.

Porsche, Bugatti og Rimac - samarbejde

Gad vide om der har været slåskamp om, hvilket mærke der skulle stå forrest i det nye selskabsnavn? 

© Bugatti

Bliver Bugatti elektrificeret?

Det korte svar er ja, eller… delvist. Bugatti har løftet sløret for, at vi får en elektrisk Bugatti at se i den nærmeste fremtid. Den elektriske modellinje virker oplagt på grund af samarbejdet med Rimac.

Derudover ved vi, at der også kommer en ny Bugatti med forbrændningsmotor og hybridteknologi. Bugatti forsikrer os dog om, at det er ikke bare drejer sig om at tilføje hybridteknologi til deres Chiron. De har nemlig planer om at udvikle noget helt nyt til modellen, men hvad det mere specifikt er, de pønser på, det må tiden vise.

Læs også: Verdens hurtigste biler.

Porsche Taycan, Bugatti Chiron og Rimac Nevera
© Bugatti

Hvad får Rimac ud af samarbejdet?

Når det kommer til elektrificering af fremtidens modeller fra Bugatti, vil Bugatti vil nyde godt af Rimac’s viden og teknologi. Rimac, som jo allerede producerer højteknologiske el-hyperbiler, kan i stedet se frem til et samarbejde, der byder på massere af historie med udgangspunkt i cirka 112 års erfaring fra branchen. Uden at Rimac har løftet sløret for noget, så fortæller de, at samarbejdet med Bugatti åbner døre for Rimac, som gør, at Rimac kan producere mere end bare hyperbiler i fremtiden. Rimac vil fortsat producere og sælge deres Rimac Nevera, ligesom at Bugatti fremadrettet stadig vil producere deres Chiron. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...