Bugatti Chiron 16 Cylinder Tourbillon

Dette vanvittige Bugatti Chiron-ur koster mere end en fabriksny PORSCHE 911!?!

Hvis du gerne vil se, hvordan en W16-motor i miniformat ser ud i bevægelse på dit håndled, så har vi fundet drømmeuret! Men sandheden er, at du nok ikke har råd.

23. april 2020 af Christian Birkekvist

Når man nu alligevel er på vej ud ad døren for at købe et vanvittig dyrt ur, kan man lige så godt gå hele vejen og købe et ur, der tydeligt viser, hvor vanvittig dyrt det er. Det kunne eksempelvis være dette særlige ur fra Jacob & Co, der har en miniature W16-motor som vi kender fra Bugatti Chiron. 

Uret er selvfølgelig ikke helt gratis og med en pris på lige under 2 millioner kr. ($280,000) skal du måske lige sove på den først, men se lige engang alle delene i bevægelse!

16 miniature stempler

Det Chiron-inspirerede armbåndsur oser af ingeniørkunst, der sikrer præcision. Navnet er Bugatti Chiron 16 Cylinder Tourbillon. Den rigtige Chiron har 8-liters, 16-cylindre motor, som betyder, at Jacob & Co’s designere har arbejdet på at skabe 16 små stempler, der bevæger en lille krumtapaksel af stål. 

Firmaet fortæller, at krumtapakslen er “en af de mindste og mest komplicerede urdele, der nogensinde er blevet lavet.”

Bugatti Chiron 16 Cylinder Tourbillon

Ikke det første Bugatti-inspireret ur fra Jacob & Co

Det er lige en udfordring for Jacob & Co, som annoncerede deres partnerskab med Bugatti i marts 2019. Grundlæggeren af Jacob & Co, Jacob Arabo, fortalte at Chiron repræsenterer “perfekt raffineret teknik.” 

Urmageren har allerede udgivet to andre Bugatti-inspirerede ure som Twin Turbo Furious Bugatti - Jacob & Co producerede kun 18 af dem - og den mere tilgængelige Epic X Chrono Carbon Bugatti, som de lavede 110 af. Jacob & Co har endnu ikke oplyst, hvor mange Chiron-ure de producerer. 

Bliv abonnent på Bil Magasinet og få de fedeste bilhistorier hver måned ved at trykke på linket hér!

Bugatti Chiron

Tydeligt inspireret af Bugatti Chiron

For at sikre, at du kan se alle delene, der bevæger sig, har uret safir krystaller på toppen og siderne. Safir krystal-vinduerne viser den 16-cylindrede tourbillion (udtryk for en del, der oprindeligt forbedrede præcision, men i dag mest kun ses på særlige ure), der er formet efter Bugatti’s hestesko-grill. 

Der er også nogle små Bugatti-logoer. Det semi-dyre vedhæng om håndleddet peger derfor tydeligt i retning af den rigtig dyre Bugatti Chiron, som står til lidt over 20 millioner kr. uden afgift. Der er en anden passende sammenhæng mellem uret og bilen, da et armbåndsuret formentlig er det eneste, der er plads til i Chirons lille bagagerum.

Bugatti Chiron

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...