Bugatti Chiron's motor genskabt i skala 1:4

Det er ikke lige til at få fingrene i en ekstra Chiron-motor, hvis du mangler pynt til kontoret. Men nu kan du få en mindre udgave af den gigantiske maskine.

26. oktober 2017 af Mathias Brandt

Det er ikke længe siden, at vi lagde en video på vores Facebook-kanal med en lille V10-motor på 125 kubikcentimeter. Nu er den gal igen – for der er dukket en ny minimotor op, men denne gang kan den ikke køre. Der er tale om en 1:4 kopi af motoren fra en Bugatti Chiron – og den er på sin egen måde helt vildt fascinerende.

En perfekt miniature af den 8-liters W16-motor med fire turboladere er ret sejt. Men i 1:4-skalaen er salgvolumen nede på 2,0 liter svarende til en Golf GTI, godt nok stadig fordelt på 16 cylindre i stedet for fire. 

Det er modelbilsproducenten Amalgam, der kreerer den lille perle. I et tæt samarbejde med ingeniører fra Bugatti har de lavet en virkelighedstro kopi i 1:4 – alt er gengivet som på den rigtige motor.

Modellen er fremstillet i samme materialer som en ægte motor og består af i alt 1.040 komponenter. Med den fokus på detaljer, kan vi godt forstå, at de brugte omkring 220 timer på at samle hver model. 

Det betyder også, at prisen er værd at tage at føle på – du skal nemlig hoste op med 60.000 kr., hvis du vil have den hjem og stå i stuen. Det er måske den oplagte gave til en Chiron-ejer…  

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...