Mød Bugatti Bolide
0,67
Bugatti har længe teaset med et sæt baglygter, og tallet 0,67. Nu fortæller Bugatti, at tallet står for vægtkraftforhold. Altså, 0,67 kg/hk.
Du har ikke misforstået. Bugatti har bygget en superbil, hvori hver af de 1.850 hestekræfter kun har lidt over et halvt kilo på slæb. Bilen vejer altså kun 1240 kg, og det er med to sæder og den samme 8.0 liters W16 motor, de har brugt i tidligere modeller.
Til sammenligning har den Chiron Pur Sport, Bugatti for nyligt viste frem 1.500 hestekræfter til knap to ton. Det resulterede i en 0-100 fart på 2,3 sekunder, men det er åbenbart ikke godt nok til hvad end Bugatti går og planlægger.

Bugatti har med de krydsformede forlygter sendt et vink til deres vintage racerbiler
© BugattiBolide har bobler på taget
Én måde, Bugatti har fået Bolide til at køre stærkt på, er igennem en meget særlig type oppusteligt legetøj. Langs indsugningen på taget har Bugatti nemlig placeret en masse små bobler, der puster sig op ved høj fart, og ensretter luftstrømmen langs bagenden af bilen. Det skaber mere downforce ved høj hastighed, og gør, at bilen står bedre fast.
Det gør det muligt for Bolide at have over dobbelt bilens vægt i downforce ved 320 km/t. Bugatti hævder, at bilen ved førnævnte hastighed har 1.800 kg downforce på bagvingen, og 800 kilo på forvingen.
Form follows Performance
Bugatti siger, at de med Bolide har tænkt deres Chiron igennem, men fjernet alt, der ikke gavner performance. Det ses tydeligt i videoen ovenfor, at det eneste, der for alvor er bevaret fra Chiron er drivlinen.
Det er alt sammen i vægtbesparelsens navn: Fælgene, der desuden har centralmøtrikker, er lavet af magnesium og vejer 7,2 kg på de 340mm brede forhjul, og 8,4 kg på de 400mm brede baghjul.
Stødstangsaffjedringen er udført i titanium, og hver stang vejer ikke mere end 100 gram. På trods af det, er hele affjedringen er designet til at kunne holde til 3500 kg - Altså lidt under bilens vægt 3 gange.
De to sæder er placeret sikkert inde i en kulfiber-monoque (central celle), som bilen er designet rundt om. Det giver muligheden for, at luften kan passere igennem bilen, hvilket i sidste ende giver forbedret aerodynamik og køling.

Multifunktionsrat og skålsæder
Interiøret i Bugattis nye superbil er meget inspireret af motorsport. Glem airbags og 3-punkts sikkerhedsseler: Her er skålsæder udført i karbon, et ordentligt sæt seletøj og et rat med så mange knapper, at man skal kigge en ekstra gang efter i manualen, inden man sætter sig ind.
Selvom Bugatti siger, at de har fjernet alt andet end fornødenheder, så er interiøret heller ikke tomt for design: Centerkonsollen er svævende, og instrumentbord og dørsider er i et tofarvet design. Dørene vipper over 90 grader opad og fremad. Således er de ikke selv i vejen for døråbningen, og gør ikke brug af nogen form for dæmper, når de skal så åbne.

Bolide side om side med to tidligere Le Mans-racere fra Bugatti
© BugattiSyv sekunder hurtigere end Le Mans-racere
Måske er det slet ikke andre gadebiler, Bugatti prøver at stikke. Hvis man sammenligner Bolides vægtkraftforhold med nuværende Le Mans-racere, så begynder tallene at være mere sammenlignelige. Vægtkraftforholdet i den Toyota, der har vundet Le Mans de sidste sæsoner er nemlig omkring 0,9 kg/hk.
Bugatti skriver selv, at de teoretisk kan opnå hurtigere omgangstider end disse prototyper: Bolide er forbi målstregen på Le Mans-banen Circuit de la Sarthe på bare 3:07.1, hvilket stikker Toyotas nuværende rekord med omkring 7 sekunder. Den altafgørende Nordschleife er overstået på små 5:23.1, ifølge Bugattis simulationer.

Aspirationer i ræs?
Bolide er bygget med mange hensyn som umiddelbart gavner i motorsport: Langs bunden findes 4 indbyggede donkrafte, der gør det umådeligt let at udskifte hjul. Benzin kan påfyldes igennem et trykladt system, så det kan gøres så hurtigt som muligt. Den gennemsnitlige Shell-tank har ikke sådan et system, så selvom Bugatti ikke selv har nævnt WEC's Le Mans med et ord, så må tankerne unægteligt falde på motorsport.
Bugatti har endnu ikke besluttet, om bilen skal i serieproduktion, hvilket kan være et springende punkt for, om bilen bliver brugt til Le Mans eller ikke.
Se flere billeder af Bolide nedenfor.


Temaet med X, som står for Experiment, går igen overalt på Bolides ydre.
© Bugatti
