© BMW

Bedre end frygtet? BMW afslører helt ny monster-SUV

BMW’s M-afdeling har offentliggjort deres første bil siden 1978: En enorm hybrid-SUV med over 650 hk!

28. september 2022 af Patrick Boje Jensen

BMW’s M-afdeling er kendt for at producere hårdkogte versioner af BMW’s hverdagsmodeller - fx de forrygende M3 og M4. M-afdelingen fylder 50 år i år, og i den anledning har de givet os en længe ventet Touring-variant af M3’eren - og nu deres helt egen bil. Det er første gang siden den legendariske BMW M1, at BMW kommer med en bil, der er udviklet som M-bil fra begyndelsen.

Over 650 hk!

Hvor M1 var en centermotoriseret sportsvogn, er M-teamet gået i en helt anden retning denne gang. BMW XM er en stor SUV udstyret både med V8 og en elmotor, der arbejder sammen om at skubbe 653 hk og 800 Nm ud.

V8’eren er en 4,4-liters enhed med turbo, og elmotoren er koblet sammen med Steptronic-gearkasse og hjælper til, at der altid er kræfter at hente, når du trykker på speederen.

© BMW

Kan køre 88 km på el

Men er det lidt for larmende, kan plugin-hybriden sættes i “Electric”-mode, hvor den har en elektrisk rækkevidde på op til 88 km (WLTP) og kan køre op til 140 km/t uden at starte benzinmotoren.

BMW XM sætter kræfterne i jorden gennem alle fire hjul, og firehjulstrækket kan endda sættes i “Sand”-mode, hvilket nok er meget smart, for BMW siger selv, at de anser Mellemøsten for at være et af hovedmarkederne for BMW XM.

Vi så for første gang konceptbilen XM i 2021, og du milde hvor var den grim! I den produktionsfærdige udgave er “næseborene” skaleret lidt ned, selvom de stadig er enorme, og den grågrønne udgave på de første pressebilleder ser lidt mindre ekstrem ud.

© BMW

Hidsigere variant i vente

BMW XM vejer over 2,7 tons, men tager alligevel 0-100 km/t på 4,3 sekunder. Senere venter en “Red Label”-variant med over 750 hk og 1.000 Nm.

BMW XM lander i Europa i 2023, men vi kender endnu ikke de danske priser, men BMW lover at den kommer et godt stykke under 50 g CO2 pr. km., hvilket betyder, at den får gavn af afgiftsrabatten for plugin-hybrider.

© BMW

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...