© PR

Uddød BMW giver nyt liv til glemt italiensk bilmærke

BMW’s futuristiske plug-in hybrid i8 udgik af produktion tidligere i år, men nu får den grønne sportsvogn spoleret gravfreden af 520 heste i Italien.

16. oktober 2020 af Søren Juul

Sønnen til en italiensk racerkører, der byggede sine egne biler fra 1947 til 1961, har på et bilmuseum i Torino præsenteret den nye Berardo Taraschi opkaldt efter sin far. 

Den buttede retrosportsvogn er forsynet med et håndbygget karrosseri i aluminium, inspireret af en Giaur 750 Champion Sport fra 1953, men under huden gemmer sig en BMW i8, der normalt ligner noget sendt fra fremtiden. 

© BMW
© PR

De specielle saksedøre er dog bevaret og kigger man indenfor i kabinen, bliver man mødt af BMW’s infotainmentsystem og gearvælger, der er placeret i et orgie af brunt læder og ædeltræ. 

© PR

Drivlinen med den 3-cylindrede 1,5 liters benzinturbomotor og elmotor har fået skruet systemydelsen op fra 374 til 425 hk – og hvis det ikke er nok, kan du på bestilling få stuvet 470 hk eller 520 heste ned i motorrummet. 

I den heftigste konfiguration skulle den nye Berardo Taraschi kunne nå 100 km/t på 3,9 sekunder og en topfart på 280 km/t.

Vi har ingen oplysninger om hverken pris eller produktionstal. 

Berardo Taraschi er knapt 30 cm længere end donorbilen fra BMW. 

© PR

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...