© bilmagasinet.dk

Til salg: Gruppe C-racer med 500 hk

Jens Winther Senior giver gas i sin Le Mans-BMW for første gang siden 1986

7. juli 2009 af Steen Bachmann

I 1986 gennemførte Jens Winther 24-timers løbet i Le Mans som første dansker. Det skete i en sjælden BMW-racer, som han kørte til en 2.-plads i C2-klassen sammen med David Mercer og Lars Viggo Jensen.

Efter succesen blev raceren trillet ned i kælderen hos Jens Winther Automobiler i Roskilde, hvor den indtil december sidste år stod som et symbol på en racerkører, der insisterede på at stoppe på toppen.

© bilmagasinet.dk

I december 2008 kastede brugtvognsforhandler og klassikerspecialist Søren Sørensen fra Læborg Autohandel et tilbud på bordet, som gamle Winther ikke kunne sige nej til.

"Jeg tror, jeg bare kom med det rette tilbud på det rette tidspunkt," siger Søren Sørensen til bilmagasinet.dk. "Jens Winther ville gerne sælge og gjorde det meget klart, at han ikke skulle ud at køre igen. Så nu står bilen hos mig. Den er i princippet til salg, men kun til den rette køber, og den skal helst blive i Danmark."

Prisen forhandles med eventuelle seriøse købere, men byder du under 2,0 mio. kr. kan du lige så godt lade være. Der er kun produceret fire racere af typen, hvorfor den er meget svær at prisfastsætte.

Overtalte den gamle tilbage i BMW'en

© bilmagasinet.dk

Jens Winther (tv.) siger farvel til bilen, der har stået i hans kælder siden slutningen af 1986-sæsonen. Til højre den nye ejer, Søren Sørensen 

Jens Winther senior opfordrede BMW'ens nye ejer til at tage den med til Copenhagen Historic Grand Prix, fordi det er en fantastisk begivenhed for alle, der elsker biler.

"Det er i orden," svarede Søren Sørensen, "... men så skal du køre den."

Dét ville Winther senior ikke, men dagen efter ringede Søren igen, og efter at både Winthers kone Kisser og hans søn, Jens Winther Junior, havde været inde over emnet og i kraftige vendinger opfordret den gamle til at gribe chancen, mens den er der, accepterede han.

© bilmagasinet.dk

BMW'en står med den originale bemaling og reklamer fra Le Mans 1986

Derfor kan publikum opleve og høre den 6-cylindrede BMW-rækkemotor få godt med omdrejninger i Le Mans-opvisningen til årets Grand Prix - med Winther senior bag rattet.

"Vi sagde til ham, at nu måtte han sgu´ lige komme ud af busken, mens chancen stadig er der. Han vil ikke huskes som en falleret has been, der kommer i mål en halv time efter alle de andre, men til grandprixet i København bliver der jo passet på bilerne. Der bliver kørt stærkt, men ingen er jo interesseret i at få buler i en gruppe C-racer," siger Jens Winther Junior.

© bilmagasinet.dk

Her kan du se og høre BMW'en

Copenhagen Historic Grand Prix, Le Mans- og gruppe C-biler

Træning: lørdag 1. august kl. 12.45-13.05

Løb: søndag kl. 10.55-11.15

Opvisning: søndag kl. 15.20-15.35

 

Se annoncen med bilen hos Læborg Autohandel.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...