BMW X2 2,0 2018 rød Sdrive soltag i fart


© Søren Juul

SUV'en der kan få mig til at elske SUV'er igen

BMW X2 er den mest velkørende SUV, jeg har prøvet

13. juni 2018 af Mikkel Thomsager

BMW er gode til baghjulstrækkere. Det ved alle. Men vidste du, at de er lige så gode til forhjulstrækkere?

BMW-kendere var klar til at undsige mærket, da BMW annoncerede sin første forhjulstrækker i form af 2-serie Active Tourer. Måske for at narre fjenden, benyttede BMW 2-serie navnet, som også bruges til BMW-modeller med baghjulstræk. 

Men er der en forhjulstrækker, der kan klare det, så er det BMW's – og det er ikke blevet ringere i den nye X2, som er en X1 i smart kostume.

Den styrer fantastisk. Faktisk så godt, at den overgår den baghjulstrukne 3-serie i hverdagstrafik.

Men hvor 3-serie er levende omkring midterstillingen, ligger X2 som en landsbykirke på motorvejen, samtidig med, at styretøjet reagerer omgående. Og hele bilen følger med rundt, sådan som du forventer af et baghjulstrukket BMW – men altså effektueret af en forhjulstrækker.

Særdeles lavt støjniveau i BMW X2

Med X2 følger en anden gevinst, som man ikke får i en 3-serie.

Støjniveauet er fænomenalt lavt. I hvert fald i versionen med 2-liters benzinmotor og 192 hk. Hertil kommer minimal vindstøj trods det højbenede design. Ikke mindst synes vindstøjen omkring forruden helt dæmpet, modsat i 3-serien.

Det giver et fremragende helhedsindtryk på en tur/retur på tværs af Danmark. Der skal spær på forakslen for at finde en forhjulstrækker, der styrer bedre. 

Jeg er stor fan af den nye BMW X2.

I tilgift får man en fremragende kabinefinish. At designet er klassisk, for nu at sige det på den pæne måde, og BMW-priser er en labyrint uden løsning, er noget andet, som man må prøve at forholde sig til. 

Jeg er ikke fan af SUV'er, men i X2 lider dynamikken ikke under det hævede karrosseri.

BMW X2 er i med i en sammenlignende test med en Volvo XC40 og en Jeep Compas. Tegn abonnement på Bil Magasinet her, hvis du ikke vil misse testen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...