© BMW

Sådan har du aldrig set en BMW før - men den kommer i 2021

BMW iNEXT er en konceptbil, der fortæller hvordan BMW ser fremtidens biltransport

18. september 2018 af Bil Magasinet
© BMW

Konceptbilen BMW Vision iNEXT viser, hvordan BMW ser fremtidens selvkørende bil. Trods det futuritiske design med molestreret nyregrill forventer BMW, at Vision iNEXT – eller noget der ligner – kommer i produktion i produktion i 2021.

BMW har 10 års erfaring med udvikling af elektriske og selvkørende biler og det er grundlaget for udviklingsarbejdet.

© BMW

iNEXT: Til at slappe af i

"Der kommer til at ske store forandringer inden for personlig mobilitet," forklarer Klaus Fröhlich, bestyrelsesmedlem i BMW Group og ansvarlig for udvikling. 

"Selvkørende biler og de stadigt voksende opkoblingsmuligheder åbner op for en ny række oplevelser og måder at udforme vores rejse”.

“Vi har designet den fuldelektriske BMW Vision iNEXT som et mobilt miljø, et nyt "yndlingssted", hvor vi kan være os selv og slappe af - under transporten. Vi fokuserer på mennesker og deres behov og ønsker for mobilitet," tilføjer Fröhlich.

© BMW

iNEXT: En strategisk bil

”Visionen er at skabe biler, der er helt automatiserede, emissionsfrie og fuldt forbundne med omverdenen - og dermed samle BMW Groups strategiske innovationsfelter i en konceptbil, der både er selvkørende eller, hvis man ønsker det, styret af et menneske,” fortæller Harald Krüger, bestyrelsesformand hos BMW Group.

I størrelse og proportioner ligner BMW Vision iNEXT en moderne udgave af det, BMW kalder en SAV Sports Activity Vehicle. Biltypen blev defineret med BMW X6, men har her  bagudhængslede døre og dermed ingen B-stolpe i lighed med BMW i3.

Nyt designsprog

Next antyder også et nyt BMW designsprog. Lakken ‘Liquid Greyrose Copper’ skifter farve i forhold til betragtningsvinklen.

Førere af BMW Vision iNEXT kan vælge enten selv at køre eller at blive kørt af bilens selvkørende funktion. Er bilen selvkørende, transformeres den til en dagligsture. Vælger man at køre selv, kører rat og displayet frem foran føreren.

Ud over rattet og skærmen i førerens område er der ingen andre synlige skærme eller betjeningselementer. Den intelligente teknologi er integreret og dermed ude af syne for at bevare bagsædernes hjemlige karakter. 

Først når det kræves af føreren eller passagererne, bliver teknologien synlig og anvendelig.

© BMW

Startede med BMW i3

På BMW Groups årlige generalforsamling i maj 2018 beskrev Harald Krüger, bestyrelsesformand hos BMW Group, iNEXT således: "iNEXT-projektet vil danne fundamentet for BMW’s fremtid, til gavn for hele virksomheden og alle dens mærker."

iNEXT tager fat på det store spørgsmål, der er kernen i BMW Groups daglige arbejde: "Hvordan transporterer vi os i fremtiden?"

iNEXT bygger på “project i”, der først tog form i 2007, og som senere udviklede sig til lanceringen af BMW i3 i 2013.

© BMW

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...