BMW i M lyd sound ev sound
© BMW

På med høretelefonerne: Sådan lyder BMW's elektriske M-variant

Audi har lanceret deres første elektriske RS-variant med e-tron GT. Nu retter vi blikket mod deres bayerske modstander, der netop har udgivet et lydklip fra deres kommende el-M-biler.

14. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Kunstig lyd i elbiler

En uheldig tendens, der desværre kun er tiltagende, er brugen af falsk lyd i kabinen. I alt fra GR Yaris til BMW M4, gøres der brug af højttalere til at forstærke den lyd, der bliver mere og mere indskrænket af lovgivning og elektrificering. Men hvad med i elbiler? Elbilerne har ikke en forbrændingsmotor, der skal efterlignes, så her er en mulighed for en frisk start på noget, vi måske kan holde ud at lytte til.

Det er lige præcis det, Hans Zimmer har tænkt, da han stod i spidsen for at udvikle lyden til BMW's kommende serie af elbiler: 

"Dem, der køber de første elektriske M-varianter er alligevel klar på noget nyt og anderledes," siger Hans Zimmer i den video, BMW for nyligt har udgivet på YouTube.

BMW i4 elbil sedan

BMW har tidligere været friske, når det kommer til ændringer på mærkets kerneprincipper. Læs her om BMW's reaktion på den kritik, de nye nyrergrill modtog.

© BMW

Udviklet af Hans Zimmer?

Måske hæftede du dig ved, at Hans Zimmer i flæng er nævnt i afsnittet ovenfor. Ja, BMW har hyret ingen ringere end tyske Hans Zimmer, der har stået bag lydspor til film som Pirates of the Caribbean, Løvernes Konge og Interstellar. Med andre ord den helt rigtige til at udvikle en lyd fuld af stemning og karakter.

Hans Zimmer har ikke udviklet lyden alene. Den elektriske summen der skal spille, når du i fremtiden giver i4M pedal, er også udviklet af Renzo Vitale, der siden 2015 har arbejdet med lyd i elbiler hos BMW-gruppen, herunder også hos Mini og Rolls-Royce.

Nedenfor kan du afspille videoen, der forklarer om udviklingen af lyden. Er du bare interesseret i lyden, kan du spole frem til 1:30, hvorfra lyden spilles i baggrunden.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...