Øhhh, hvorfor kører Tom Cruise i en slidt BMW 5-serie fra 1986?

Tom Cruise er vant til glitter, glamour og store luksusbiler, så hvorfor er det lige præcis, at han sidder bag rattet af en gammel BMW 5-serie af E28-generationen. Få svaret i artiklen hér!

1. august 2018 af Anders "Hunt" Richter
Tom Cruise BMW E28 Mission Impossible Fallout

Missionen er... umulig!

USA's svar på James Bond hedder i stedet Ethan Hunt, og opgaven er som altid ret simpel: Mission Impossible! Og nu er den seneste og sjette film i rækken klar, og den har tilnavnet Fallout. Ethan Hunt spilles igen af Tom Cruise, og en fast bestanddel af filmene er fede jagter på både to og fire hjul. BMW er storsponsor af køretøjer til filmene, og derfor er der linet en perlerække af BMW's modeller op, som vi tager et kig på. Og du kan trygt læse videre, for vi kommer ikke med nogen spoilers fra filmen eftersom vi ikke selv har set den endnu.  

Den første er en klassisk BMW 5-serie af E28-generationen. Det er en model vi på redaktionen har et særligt svagt punkt for (eller egentlig er det kun Anders Richter, der har et svagt punkt for den, men alligevel...). Der er grænser for, for vild en biljagt, man kan lave i en E28, da motoren maksimalt set kan yde 218 hk i en 535i. Der fandtes også en 286-hestes M5, men det er tydeligt på billedet, at der ikke er tale om sådan én. Det eneste, vi håber, er, at E28 ikke må lade livet. For det er da en cool brugsklassiker. 

Tom Cruise BMW M5 sort Mission Impossible Fallout


625 hk ville være for meget!

Næste køretøj, som Tom Cruise kommer bag rattet af, er en noget nyere og hurtigere variant af 5-serien. Det er nemlig den seneste BMW M5, som i standardtrim yder 600 hk. Du kan også få den i en særlig Competition-udgave med 625 hk, men måske filmholdet mente, at det var for meget for Tom Cruise at håndtere? Men helt ærligt, det er da unfair. Mr. Cruise har tidligere bevist, at han kunne flyve rundt i et F-14 Tomcat jagerfly, der har en topfart på 2.485 km/t (no shit!?!), som mon ikke, at "Maverick" kan klare en mellemklasse-BMW med biturbo...

BMW R nineT Tom Cruise Mission Impossible Fallout

Retro motorcykel til de vilde stunts

Motorcykler er en fast bestanddel af Mission Impossible-serien, og selv om vi ikke ved forfærdelig meget om de 2-hjulede, kan vi godt spotte en lækker retro-kværn, når vi ser den. Ethan Hunt bliver i filmen udstyret med en BMW R nineT, som har tæt på 100 hk. Motorcyklen fås i Danmark fra 178.590 kr. for en såkaldt Pure-version. Læs mere om den hér!

Caspar Phillipson Mission Impossible Fallout


Hov, hvem er ham, der smiler?

Selv hvis du ikke er vild med biler (men hvorfor skulle du så søge efter nyheder på bilmagasinet.dk?), er der også en anden grund til at hoppe en tur ind i de kølige biografsæder. I filmen er der nemlig også en dansk skuespiller med. Han hedder Caspar Phillipson, og er blandt andet er kendt for at spille præsident John F. Kennedy i filmen "Jackie" fra 2017.

Mission: Impossible – Fallout har premiere i de danske biografer torsdag d. 2. august. Ses vi i den kølige biografsal med en pose bland-selv-surt-slik i hænderne? Det tror jeg nok, vi gør!

Denne artikel vil selvdestruere om fem sekunder... 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...