BMW M6 GT3 Walkenhorst Racing spa
BMW M6 GT3 Walkenhorst Racing© Mikkel Jensen Racing

Mikkel Jensen på intenst testarbejde i BMW M6

Den danske BMW-fabrikskører holder ikke sommerferie lige foreløbig: Han er på arbejde for at fintune BMW M6 til 24-timers løbet på Spa-banen

6. juli 2019 af Steen Bachmann


Denne uge har stået på to intensive testdage på en af verdens mest berømte racerbaner for den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen. Efter en mislykket indsats i 24-timersløbet på Nürburgring i forrige weekend, er den 24-årige dansker mere end almindeligt opsat på at få revanche i det benhårde belgiske langdistanceløb, som afvikles sidste weekend i juli.

Tester BMW M6 GT3

"Det bliver min debut i 24-timersløbet på Spa, og derfor er det enormt vigtigt med de her to testdage. Mine teamkammerater, Nicky Catsburg og Christian Krognes, har tidligere vundet løbet i henholdsvis 2015 og 2018, så jeg er igen rookie i vores setup. Formålet er at blive maksimalt forberedt til løbet, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver hårdt," lyder det fra Mikkel Jensen.

Danskeren stiller op for det tyske Walkenhorst Motorsport, som er stærkt supporteret af BMW. Det tyske mærke har de senere år domineret podiet i det belgiske 24-timersløb med sejre i 2015, 2016 og 2018. Bilen, som Mikkel Jensen sammen med Catsburg og Krognes skal forsøge af få først over målstregen, er igen en BMW M6 GT3.

© Mikkel Jensen Racing

"Jeg kender efterhånden M6’eren ret godt, og jeg finder normalt hurtigt farten på en ny bane. Og særligt Spa-Francorchamps er med sine lange, hurtige sving en af de baner, som passer rigtig godt til vores bil," forklarer Mikkel Jensen.

"Det gælder om at få det maksimale ud af de kommende dage, så vi er på forkant med tingene inden den officielle træning går i gang. Der stiller mere end 50 biler op til løbet, og alle disse skal fordeles ud på en syv kilometer lang racerbane, hvilket siger noget om, hvor tæt, det bliver. Samtidig er det nok det 24-timersløbet i verden, som allermest kan ses som et sprintræs. Det handler stort set om at køre så hurtigt, man kan, på hver eneste omgang i løbet – og ikke lave nogen fejl. Det lyder meget stressende, og jeg forventer skam heller ikke andet."

24-timersløbet på Spa-Francorchamps, som er en del af Intercontinental GT Challenge-mesterskabet, finder sted den fra den 25. til den 28. juli.

BMW M6 GT3 Walkenhorst Racing spa
BMW M6 GT3 Walkenhorst Racing© Mikkel Jensen Racing

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...