BMW er klar med el-udgave af 4-serien

i4 er navnet på en ren eludgave af 4-serien.

18. marts 2021 af Mikkel Thomsager
bmw 4-serie i4 elbil
© BMW

BMW viste BMW i4 Concept i marts 2020. Et år senere er produktionsbilen klar, og den ventes introduceret i Danmark mod slutningen af 2021.

Som BMW iX3 er det for X3, er i4 den kendte BMW 4-serie i den elegante Gran Coupé-udgave, blot i en elversion. Den adskiller sig fra fossiludgaverne med få visuelle detaljer som blå fodpaneler, tildækket nyregrill og specielle fælge.

Den kommer i flere versioner med en rækkevidde på op til 590 km (WLTP), og effekt på op til 530 hestekræfter. Top-udgaven går fra 0-100 km/t på ca. 4 sekunder. Med andre ord tilstræber BMW med i4, som de gjorde med iX3, at lave en bil, der opfører sig som enhver anden BMW, blot med el-motor.

BMW i4 bygger på den samme el-teknologi som både iX3 og den store iX, som er femte generation af BMW eDrive-teknologi, med nyudviklet elektriske motor, ladeenhed og højspændingsbatteri.

Modsat iX, melder BMW endnu ikke noget om prisen på i4, men det kan vel blive den billigste Grand Coupé i 4-serien. Med det nuværende afgiftsniveauer er iX3 i hvert fald den billigste X3 i programmet.

bmw 4-serie i4 elbil
© BMW

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...