© bilmagasinet.dk

Første sejr på E85-brændstof

Jan Magnussen vinder på biobrændstof efter overhaling af John Nielsen

24. maj 2009 af Jan Kaiser

I dagens andet heat til DTC-afdelingen på Padborg Park fik Magnussen en super start og kom op på tredjepladsen. Derefter kom han forbi Per Poulsen i Honda, hvorefter han satte efter John Nielsen i BMW. Det blev til en tæt dyst, og Jan Magnussen var flere gange på ydersiden af John Nielsen.

Med to omgange tilbage forsøgte Jan sig igen på den forkerte side under nedbremsning til hårnålen og denne gang lykkedes det ham, at holde bilen på ydersiden af John, hvilket gav indersiden og føringen i næste sving , til publikums store jubel. Dermed kunne Magnussen krydse målstregen som den første vinder af et DTC-løb i en bil med E85-biobrændstof.

”Det var superfedt med sejren i andet heat” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det var herreræs og den overhaling på John sad lige i skabet. Der sad jeg godt nok med et kæmpegrin på, da det lykkedes og den glemmer jeg nok ikke lige med det samme."

© bilmagasinet.dk


"Vi har lavet en stor satsning ved at køre med E85biobrændstof og at vi allerede nu kan hive en sejr hjem, er stort. Vi har fortsat ikke samme topfart som de øvrige biler, men gutterne i teamet har knoklet med setup’et for at gøre bilen hurtig og vi er rigtig hurtige over en omgang. Vi er fortsat lidt for langsomme på langsiderne, hvilket gør det rigtig svært at overhale, men lige nu er jeg bare pavestolt af teamet og af, at vi har taget den første sejr i DTC med biobrændstof. Det var en fed duel og rigtig fair ræs."

I finaleheatet sluttede Jan Magnussen på fjerdepladsen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...