En af Hollywoods største skuespillere har fået lavet verdens vildeste BMW

Det handler om at skille sig ud i Hollywood, og derfor har en af byens største skuespil-kendisser fået kreeret en BMW, som virkelig skiller sig ud

23. april 2021 af Bjørn Skjærup

Iron Man har usædvanlig god bilsmag. Eller i virkeligheden må vi hellere kalde ham for sit rigtige og mere borgerlige navn, Robert Downey Jr. Han har netop fået bygget en ny "gammel" bil, og den kigger vi på i artiklen her. 

SpeedKore, firmaet bag ombygningen, er ikke helt grønne bag ørene, når det kommer til restomods (som det hedder, når der bygges moderne teknik i en klassisk bil). Normalt holder de sig dog til amerikanske klassikere som Ford, Dodge, Plymouth og Chevrolet, skriver boosted.dk.

3,6-liters rækkesekser

Men når Iron Man himself alias Robert Downey Jr. kommer med en BMW 3.0 CS, nikker de og smider en 3,6-liters S38-rækkesekser i den smukke E9’er. Lige den motor brugte BMW i E34 M5, dengang den var funklende ny i slutfirserende.

Motoren fik senere forøget sin slagvolumen til 3,8-liter. Men som 3,6-liters er den god for 315 hestekræfter og 360 newtonmeter.

Har en lang række af ombyggede ikoner

Det er signifikant meget mere end de 200 hypper fra den oprindelige M30-rækkesekser i 3,0 CSI.

Det er dog ikke første gang, SpeedKore tryller på Downey Jr. befaling. Tidligere har de også bygget Hollywood-stjernen en Ford Mustang Boss 302, og en Chevrolet Camaro årgang 1967 som Downey Jr. gav videre til sin kollega fra det store lærred, Chris Evans.

Vi håber ikke, vi har set de sidste til ombygninger a la SpeedKore.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...