Denne afdøde Hollywood-stjerne efterlader sig fem identiske BMW M3'er

En af de største bilauktioner afholdes i denne weekend i USA, og en samling på fem ens BMW M3 Lightweight ryger under hammeren. De er interessante, da de alle har været ejet af den samme Hollywood-stjerne.

17. januar 2020 af Anders Richter

Unikke biler kommer på auktion i Scottsdale

En gang om året mødes USA's bilinteresserede i Scottsdale, hvor der inviteres til nogle af årets største bilauktioner. Et af de bilmæssige højdepunkter dette år er en samling på 21 biler, der skal sælges uden mindstepris. De har alle været af den afdøde Hollywood-stjerne Paul Walker, som blev verdenskendt som en af hovedpersonerne i "Fast and The Furious"-filmene. 

Paul Walker var bilnørd til fingerspidserne, så han passede perfekt i rollen. Privat samlede han en perlerække af spændende biler, og en af dem, der stod ham allermest nær, var en særlig BMW-model.

BMW M3 E36 Lightweight

Modellen er en BMW M3 af E36-generationen med den hvide lak og de M-farvede stafferinger afslører, at dette er den særlige Lightweight-variant, som blev skabt til USA. Den er uhyre sjælden i BMW-sammenhæng i hvert fald, da der kun blev produceret 125 eksemplarer af den. Paul Walker var så interesseret i denne model, at han ikke bare måtte eje én – hans samling talte fem helt perfekte eksemplarer (og ja, det er samme model som redaktionschefen engang havde – og som han solgte. Dumt!)

Priserne er allerede steget kraftigt

Alle fem ryger nu under hammeren hos Barrett Jackson i weekenden, og det særlige ved deres årlige Scottsdale-auktion er, at alle biler er uden mindstepris. Det betyder, at de bliver solgt til den pris, de opnår i auktionslokalet. Ender buddet lavt, får den nye ejer sig altså en rigtig billig bil. Det er dog tvivlsomt at disse fem BMW'er ender i den lave ende af skalaen. I USA er priserne på dem steget kraftigt, og i dag må du betale omkring 800.000 kr. for de allerbedste eksemplarer, og med Paul Walker-historikken kan prisen ende noget højere.

Faktisk er det ikke en ægte M-bil

Et interessant fact omkring de amerikanske Lightweight-varianter er dog, at selv om der er strøet rigeligt med M-logoer ud på køretøjet, er den ikke udstyret med en M-motor. Hvor de europæiske varianter var udstyret med en højtydende 3,2-liters rækkesekser med 321 hk, måtte de amerikanske udgaver nøjes med en neddroslet 3-liters motor med blot 240 hk. Så den ser mere vild ud, end den kører. 

Har du brug for flere interessante bilfacts, så husk at købe et abonnement på Bil Magasinet. 3 blade for 99 kr.! Det tilbud siger man da ikke nej til...

Mistede livet i en Porsche Carrera GT.

Den 40-årige Paul Walker døde i et biluheld i 2013. Han kørte sammen med en kammerat i hans Porsche Carrera GT. I et sving kører de galt, og begge ender med at miste livet. Politiet konkluderede senere at uheldet skete pga. for høj fart og for gamle og dermed glatte dæk. Carrera GT'en er notorisk kendt for at være en svær bil at køre, og det kan vi på redaktionen skrive under på. 

Se resten af Paul Walkers samling, der ryger under hammeren i weekenden ved at følge dette link

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...