BMW 120d 2011
Foto Jacob Dalby

Brugttest: BMW 120d 2011

Smilet er stort, når du balancerer BMW’s mindste model på de snoede landeveje, men får du fat i mandagsbilen, kan et par alvorlige hovedpiner komme snigende

1. januar 2016 af Jacob Dalby

Baghjulstræk og en perfekt vægtfordeling er sød musik i ørerne hos enhver bilentusiast. Netop disse karakteristika er sammen med en brændstofbesparende motor, grundstenene i denne måneds brugte testbil, som er BMW’s 1-serie af anden generation. Varianten, vi har tænkt os at se efter i sømmene, er den kraftige 120d med 184 hk. Motoren leverer masser af kræfter, hvilket tilfører 1-serien et overskud, du hurtigt bliver afhængig af at afprøve igen og igen. Selv med den kraftigste dieselmotor får du en forbavsende god brændstoføkonomi. Den mest sparsommelige finder du dog i 116d ED, som har et snitforbrug på 26,3 km/l.

I svingene styrer den lille BMW skarpt og præcist med sin undervogn, der er sat op til sjov, uden at den bliver ukomfortabel. De dynamiske køreegenskaber opfordrer til sportslig kørsel, hvilket du skal være opmærksom på, når du gennemgår et brugt eksemplar af 1-serien.

At dæk og bremser står for udskiftning på denne BMW 120d, er dog ikke nødvendigvis skidt

Det er altid en god idé at gennemgå dæk og bremser, når du køber brugt, men specielt på en bil som 1-serien, hvor den tidligere ejer kan have haft tung speederfod, kan disse dele være slidt helt ned. At dæk og bremser står for udskiftning er dog ikke nødvendigvis skidt. Så har du nemlig et oplagt argument for at få et ordentligt afslag, når du skal forhandle om prisen.

Til trods for, at 1-serien er den mindste i BMW-familien, får du fornemmelsen af, at det stadig er en ægte BMW. Materialerne i kabinen er lækre og på højde med dem, du finder i en 3-serie.

Læs den fulde artikel af BMW 120d 2011 nedenfor

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...