BMW Z4 Roadster G29 M40i 2019 turbo sølv grå front forende forfra

BMW Z4 bliver blød i toppen

BMW Z4 laver skiftet fra stålfoldetag til stofkaleche i den seneste generation. Vi kører første test i M40i-varianten med 340 hk.

7. november 2018 af Frederik T. Frey

Hvor præsenteres den nye BMW Z4?

BMW Z4 præsenteres ved det samme arrangement, hvor vi fik første smagsprøve af den nye BMW 8-serie. BMW Z4 har dog været underlagt embargo, så derfor kan du først læse om den fra i dag, d. 7. november. Der er derfor tale om portugisiske veje – nærmere bestemt omkring Lissabon.
BMW Z4 Roadster G29 M40i 2019 turbo sølv grå bagfra bagende

BMW Z4 bruger stofkaleche – den forrige generation brugte stålfoldetag.

Hvad er nyt i BMW Z4?


BMW har tidligere skiftet tallet i Z-navnet, når der kom en ny model. Men Z4-navnet har nu hængt ved siden 2002, og er nu nået til tredje generation. Den seneste Z4 er udviklet i en form for samarbejde med Toyota og deres sportsvogn, Supra. Men meldingerne fra japanerne har været, at komponenterne er de samme de to biler imellem, men ellers er der ikke udvekslet data og lign. 
BMW Z4 Roadster G29 M40i 2019 turbo sølv grå kabine interiør lædersæder aut

Kabinen i den åbne BMW Z4 – her med automatgear.

Hvem er konkurrenterne til BMW Z4?


Z4 er noget så gammeldags og politisk ukorrekt som en egoistisk roadster – en biltype der er karakteriseret ved kun at have plads til to personer og muligheden for at skyde taget af. Oplagte konkurrenter tæller derfor bl.a. Porsche 718 Boxster, Mercedes SLC samt Audi TT Roadster. 
BMW Z4 Roadster G29 M40i 2019 turbo sølv grå bagagerum kaleche

Stofkalechen lægger sig bag sæderne og optager derfor ikke plads i bagagerummet.

Giv Bil Magasinet i julegave

Giv Bil Magasinet i julegave til en du holder af. Vi har gjort det nemt og hurtigt at give gode julegaver. På Magasinetgaver.dk kan du nemlig nemt og hurtigt få julegaven i hus. Du bestemmer selv, om det skak være 5, 8 eller 12 måneders abonnement på Bil Magasinet. Læs mere om julegaven her

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.