BMW Z4 35i
BMW Z4 35i© bilmagasinet.dk

BMW Z4 35i

Første Z4 med metalklaptag

23. marts 2009 af Steen Bachmann

Den nye BMW Z4 har foldetag i aluminium. Dermed erstatter den både Z4 Roadster og Z4 Coupé, og dét slipper BMW aldeles godt fra.


Taget er i to dele, som elegant lægger sig øverst i bagagerummet efter en lille seance på 20 sek. ­Betjeningen sker via en knap i kabinen eller ved et langvarigt tryk på fjernbetjeningen. Z4 er praktisk som en anden mellemklasse­cabriolet, for ikke blot er udsynet forbedret med 14 % og lyddæmpningen langt bedre - der findes også en såkaldt Comfort Access-funktion (ekstraudstyr), der løfter det nedfoldede tag en smule, så man nemmere kan komme til sin bagage.


Læderindtrækket er behandlet, så solopvarmning reduceres kraftigt. iDrive-underholdningssystemet har 80 Gb harddisk, bi-xenon-lygter er standard og her er betydeligt mere plads i kabinen.


Fans skal ikke bekymre sig, for Z4 har stadig de helt rigtige gener med lavt tyngdepunkt, baghjulstræk og perfekt vægtfordeling. For sandsynligvis at gøre plads til en mindre roadster, Z2, skyder BMW kun med det hårdeste skyts i Z4: 6-cylindrede rækkemotorer med sDrive 35i med 306 bi-turboheste som den foreløbige top. Reduceret vægt i undervogn og motorer og elektromekanisk servostyring gør, at der er sparet vægt og samtidig lagt op til endnu bedre køreegenskaber.


Vil man yderligere skærpe køreegenskaberne, kan man vælge M-undervognspakken med bl.a. elektronisk regulerede støddæmpere eller det mere simple køre­dynamiksystem.


FAKTA


* BMW Z4 bygges ikke længere på fabrikken i Spartanburg, USA, men i Regensburg, Tyskland.

* Bagagerummet rummer 180 liter med taget foldet ned, 320 liter når taget er monteret. Den maksimale last er på 330 kg.

* Tre motorer er med fra start: sDrive 23i har en 2,5-liters R6 med 204 hk (242 km/t, 6,6 sek.), sDrive 30i har en R6 på 3 liter med 258 hk (250 km/t, 5,8 sek.) og topmodellen sDrive 35i med bi-turboladet R6 på 3 liter (250 km/t, 5,2 sek.).

* De to mindste motorer kan kobles til en traditionel auto-gearkasse, mens topmodellen fås med DKG-dobbeltkoblingsgearkasse med syv trin.
Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...