Automedia BMW X8 Nürburgring


© Automedia

Se den her: BMW har gang i en helt ny, gigantisk SUV!

En gigantisk BMW med kamuflage og sportsdæk blev af tyske Automedia spottet på Nürburgring. Læs alt om, hvad det kan være her!

28. maj 2021 af Frederik Hauschildt

BMW's største SUV

Det kan i dén grad siges at være SUV-sæson på spionbillede-kontoret i øjeblikket. I starten af måneden fik vi nys om Mercedes-EQ's kommende EQS SUV, der skal udgøre S-klassen på både stylter og eldrift. Siden blev den nye VW Taigo spottet, og nu har de garvede spioner i Tyskland beskuet endnu en SUV.

Denne gang er det BMW, der er ude med stylterne, og det med en helt ny model: På billederne ses nemlig en kamufleret version af BMW X8, der forventes at debutere i løbet af næste år. 

Automedia BMW X8 Nürburgring
© Automedia

Høj taglinje og tre sæderækker i X8

Tidligere rygter havde tildelt den ottende X-variant fra München en coupé-taglinje, der i stil med Audi's Sportback-varianter ville fjerne en del af pladsen i bagagerummet. Spionbillederne viser dog, at det ikke er tilfældet, og det åbner en række muligheder for sædekonfigurationer.

Ifølge Automedia er det allerede sikkert, at bilen kommer i varianter med både fire og fem sæder. Men hvorvidt den nye konfiguration af taget også tillader, at X8'eren får tre sæderækker ligesom i X7, er endnu ikke sikkert.

Automedia BMW X8 Nürburgring
© Automedia

X8 i sportvariant med 750 hk

Fotografen, der skød ovenstående billeder, berettede også om dækmontering og motorlyd fra den kamuflerede kæmpe-SUV. Foran sad 275'ere og bagpå sad 315'ere, begge af P Zero-serien fra Pirelli.

Drivlinen lod til at være elektrificeret: X8'eren var udstyret med et Hybrid-badge, der naturligvis sætter tankerne i galop. Den umiddelbart mest logiske løsning for det bayeriske mærke, ville være at udstyre BMW X8 med den samme rækkesekser på 3,0 liter og det tilhørende hybridsystem, som blandt andet genfindes i 745e. Her er systemydelsen på 389 hk, og drivlinen tillader op til 25 km elektrisk kørsel. X8 udvikles ifølge Automedia af BMW M-sport, og derfor forventes det også, at vi ser en X8 M-topmodel med 750 hk en gang i fremtiden. Indtil da må vi nøjes med Audi Q8, der med plug-in hybrid-drivlinen producerer 462 hk.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...